Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 20. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tényleg olcsóbban repülhetünk?

Tényleg olcsóbban repülhetünk?

Mivel a Wizz Air kapta meg a kijevi és a tel-avivi repülési jogokat, ezért elvileg diszkontáron utazhatnak majd a turisták. Az ukrán fővárosba még olcsóbb a fapados cég a hagyományosnál, de Izrael esetében már nincs lényeges árkülönbség – írja a Világgazdaság.

A Malév februári csődjétől Tel-Avivba csak az El Al légitársasággal lehetett közvetlenül repülni Budapestről. Mindkét légitársaság honlapján december 20-i indulással és január 6-i érkezéssel néztük meg a foglalási árakat. A Wizz-nél elkapkodták az akciós jegyeket, így már csak 106 ezer forintos ajánlatot kaptunk (ebből tagoknak 10 százalékos kedvezmény kapható), míg az izraeli cég 104 ezer forintos (480 dollár) díjat kért. Az El Al légitársaság még június végén emelte heti hatról nyolcra a Tel Avivba induló járatainak számát, míg a Wizz heti háromszor startol majd. Kijevbe viszont kevesebb, mint feleannyiba kerülne jelenleg ugyanebben az időpontban egy Wizz retúrjegy, mint az eddig konkurens nélkül repülő ukrán Aerosvitnél. Előbbi már 40 ezer forintért fuvarozna oda-vissza, utóbbi 93 ezer forintért tenné meg ugyanezt. „Mióta a Wizz Air elindította diszkont járatait Kijevbe és Tel-Avivba mindkét útvonal nagy népszerűségnek örvend mindkét irányba. Ez megerősíti azt, hogy csak a diszkont árak segíthetnek a turizmus növekedésben. Ez az utazó közönség győzelme, hiszen most olyan helyekre is elutazhatnak a Wizz Air diszkontárainak köszönhetően, amelyeket korábban nem engedhettek meg maguknak” – tudta meg a lap a magyar gyökerű légitársaságtól. Kiderült az is: tegnaptól már kedden, csütörtökön és vasárnap repülhetünk Londonba Debrecenből, az eddigi hétfő, szerda és péntek helyett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: