Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. November 17. 10:39, hétfő | Helyi sport

Terem-labdarúgók bajnoksága

Terem-labdarúgók bajnoksága

Ma rajtol Dunaújvárosban először a Futsal Bajnokság, melyet a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség írt ki a helyi amatőr csapatok számára.

A bajnokságot Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a helyi NBI-es futsal csapat, a Dunaferr DF Renalpin klub is támogatja.

A bajnokság célja, hogy sportolási lehetőséget biztosítson a téli időszakban a sportolni vágyóknak, valamint teret és lehetőséget adjon a labdarúgás egyik formájának, a futsalnak.

A bajnokságba 12 csapat nevezését fogadta el a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, melyben mindenki játszik mindenkivel, majd a végén a két legtöbb pontot elért csapat egy bónusz mérkőzést játszik, vagyis egy döntő mérkőzésen fog eldőlni, hogy ki lesz az első Futsal Bajnokság bajnoka.

A mérkőzések helyszíne: az Arany János iskola tornaterme.

A döntő pedig várhatóan egy NBI-es futsal mérkőzés előtt lesz a Dunaújváros Sportcsarnokban, amit egy NBI-es mérkőzés követ. Természetesen a legjobbak díjazásban részesülnek, így az első három csapat oklevelet, kupát és érmet kap, valamint az első helyezett csapat egy vándorserleggel is gazdagodik, amit egy éven át magánál tarthat. A szövetség a legjobb kapust, játékost és a gólkirályt is díjazza. Az már most borítékolható, hogy igazi, parázs mérkőzésekre számíthatnak a kilátogató nézők, hiszen a 4 + 1 -es játékrendszer több gólt és izgalmas csatákat hozhat a bajnokságokban.

Ahogyan Zemankó Zoltán a Dunaferr DF Renalpin futsal klub ügyvezetője is nyilatkozta, remek kezdeményezés volt a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségtől, hogy felismerte a lehetőséget és teret adott egy ilyen bajnokságnak, melyet először rendeznek meg Dunaújvárosban!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése