Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Január 19. 16:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Tíz év fegyházbüntetés családon belüli erőszak miatt - súlyosbították az elsőfokú ítéletet

Tíz év fegyházbüntetés családon belüli erőszak miatt - súlyosbították az elsőfokú ítéletet

Az elsőfokú ítéletet súlyosbítva jogerősen tíz év fegyházbüntetésre ítélte családon belül elkövetett erőszak miatt Fórizs Károly 55 éves vádlottat csütörtökön a Kecskeméti Törvényszék.

A férfit a nevelése alatt álló, kiskorúval szemben, folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak, kiskorú veszélyeztetése, valamint testi sértés okozása miatt első fokon nyolc év fegyházbüntetésre ítélte 2011-ben a Kecskeméti Városi Bíróság.
Szörényi Mariann bírói tanácsa másodfokon a vádlott terhére súlyosbító körülményként minősítette, hogy próbára bocsátás alatt követte el a cselekményét.
A bírói tanács megalapozottnak ítélte az ügyészség súlyosbításra vonatkozó fellebbezését az elsőfokú ítélet ellen.
A bíróság egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, mely bizonyítottnak ítélte, hogy a kunszentmiklósi férfi két kiskorú lányával szemérem elleni erőszakot követett el, feleségét, nyolc közös gyermeküket, valamint feleségének másik kapcsolatából született leányát bántalmazta.
A többszörösen büntetett előéletű vádlott és élettársa - aki korábban a felesége volt - együtt nevelték nyolc közös gyermeküket, valamint az asszony másik kapcsolatából született leányát is.
A vádlott agresszív volt, gyakran elzavarta feleségét a házból, de ő néhány óra elteltével mindig visszament. Az asszonynak és a gyermekeknek nem lehetett saját akaratuk. A vádlott - aki egyébként nem dolgozott - rendszeresen bántalmazta őket.
A vádlott az egyik kislányát ötödik osztályos kora óta molesztálta, másik kislányával szemben - annak 11 éves korától kezdődően - szintén erőszakoskodott.
A lányok szégyellték a történteket, a bíróságon is csak az édesanyjuk jelenlétében tettek vallomást. A vallomásokból kiderült: a lányok ellenkezni próbáltak, de a fenyegetés hatására engedték apjuk szexuális közeledését, mert féltették anyjukat. A vádlott ugyanis azzal fenyegette meg őket, hogy ha szólni mernek valakinek, megöli a nőt.
A vádlottat végül élettársa - korábbi felesége - jelentette fel.
Az ítélet ellen fellebbezni nem lehet, így azonnal jogerőre emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön