Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Március 18. 08:10, péntek | Helyi sport

Tíz nullra nyert a futsalcsapat

Tíz nullra nyert a futsalcsapat

A becsvágytól is fűtött. de tartalékosan felálló Dunaferr DF RENALPIN FC ismét a megkedvelt arcát mutatta, amikor ennyivel győzte le hazai pályán a Déli Futsal csapatát a Dunaújváros Sportcsarnokban csütörtök este!


A forduló előtti tabella állás nem sok jót ígért a vendégeknek, hiszen ők a 9. helyen álltak (-51)-es gólkülönbséggel, míg a vendéglátók a negyedik helyet őrizték, erősen pozitív gólmérleggel.

Gól és pontínségben szenvedtek a szembenálló felek, ahogy a többi párosításban lévők is. A DF csapatát tovább fűtötte a rosszemlékű előző forduló, amit ekkor akartak feledtetni a kíváncsian gyülekező hazai közönség előtt.

Óvatos ismerkedéssel teltek az első percek, amit számos technikai hiba jellemzett. Az újvárosi szurkolók alig hittek a szemüknek, hogy a Vasas egyből a vészkapusos játékmódhoz nyúlt és nem is veszélytelenül. Tudni való, hogy az első számú kapusuk kiváló mezőnyjátékkal és rúgó teljesítménnyel is büszkélkedhet. Ezt a tudományát viszont nem engedték a színpadra a DF játékosai.

A kimaradt hazai gólhelyzetek utáni áttörést Horváth remek szólója és gólja hozta meg a 10. percben (1-0). Innét számíthatjuk a DF egyértelmű fölényét, amit Varga találata a 16. percben (2-0) , valamint Hosszú Ádámé a 18. percben (3-0) jellemezett. Nagy Attila révén ismét módosult az állás a 19. percben (4-0).

Fehér Zsolt a DF vezetőedzője az első félidő végére időt kért és a csapat vészkapusos játékával új színt vitt a számukra egyre kellemesebb produkcióba: a trükk nyomán Klacsák Bence követhetetlenül juttatta a labdát a hálóba (5:0) a 20. percben! Ezzel az állással vonultak a felek a pihenőre.

A második félidő ott folytatódott, ahol az elsőt abba hagyták: nagy elánnal tették a dolgukat mindkét csapat játékosai. A vendégek vitézül állták a gólzáport és a szűnni nem akaró hazai támadásokat, mi több a félidő során ők is többször eljutottak a magabiztosan záró Rigó kapus övezetébe.

A gólcsendet a szemmel láthatóan nagy kedvvel játszó Varga törte meg. találatával (6-0) a 21. percben. A tempó és a non stop vágta tovább erősödött, amit Nagy előbb egy nagy góllal (7-0) a 23.percben, majd kis idő múlva egy látványossal tett élvezetesebbé: (8-0) a 26.percben. A hazai közönség innét már csak a gólnélküli zárásért izgult – oka is volt rá. Főképp a DF vészkapusos akcióinál, amikor a sebezhetőségüket a Vasas fiúk távoli ívelgetésekkel akarták kihasználni. ezen az estén sikertelenül.

Mi több: a hajrára is jutott néhány futsalos csemege, például Hosszú újabb gólja (9-0) a 32. percben. Különleges és szórakoztató helyzetet teremtett Aradi próbálkozása is, akinek egy távoli lövése fölé szállt, de ez nem szegte a kedvét hiszen a következő támadásból már magabiztosan (közelről) helyezett a hálóba, amivel a végeredményt is beállította: (10-0) a 37. percben.

A fináléra két egyáltalán nem várt közjáték sújtotta a DF csapatát: Klacsák sárga lapja a 37 és Nagy teljesen érthetetlennek tűnő piros lapja a 40. percben. Bár a záró vastaps a közönség és a játékosok megnyugvását is jelentette, ezek a színes kártyák okozhatnak még fejfájást a jövőben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.