Városlista
2023. március 21, kedd - Benedek, Bence, Miklós

Hírek

2011. November 28. 07:31, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tíz ponttal húzna ki a bóvliból Bokros

Tíz ponttal húzna ki a bóvliból Bokros

Tíz pontos javaslatcsomaggal kerülné el az összeomlást és emelné ki a bóvli-kategóriából az országot Bokros Lajos.

Az egykori pénzügyminiszter – aki 1995-ös csomagjaival már egyszer stabilizálni tudta a gazdaságot – most háromkulcsos szja-t, kétkulcsos áfát, ingatlanadót és egészségügyi reformot ajánl a kormánynak.

Bokros tíz pontos tervezetéről a Vasárnapi Hírek számolt be: mint a lapban olvasható a volt pénzügyminiszter szerint lényegtelen, hogy ortodox-e vagy sem Matolcsy gazdaságpolitikája, ha az irracionális és „teljességgel értelmetlen” gazdasági irányvonalat követ. Bokros Lajos ugyan elismeri, hogy minden ésszerű gazdaságpolitika fájdalmas lehet a társadalom számára, ám pont ezért életbevágó, hogy áldozatot csak értelmes és fontos célokért kelljen vállalni.

A volt pénzügyminiszter 10 pontos javaslatcsomagot készített a kormánynak: ebben többek között szerepel, hogy a kabinet új költségvetést kell készítsen, az egykulcsos szja-t 10-20-30 százalékos háromkulcsos adó váltaná, az áfa pedig kétkulcsossá válna. Bokros emellett megszüntetné a különadókat és a mostani szja-ban szereplő gyerekkedvezményt - ugyanakkor bevezetné az ingatlanadót, valamint megreformálná az egészségügy és a nyugdíjellátás rendszerét is. Bokros Lajos tízedik pontjában azt javasolja: bocsánatot kell kérni a magyar társadalomtól az értelmetlen szenvedésekért.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség /archívum

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 21. 07:19, kedd | Belföld

Történelmi pillanat: Mol-csoport: saját azeri kőolajmezőjéről érkező olajat finomít a MOL

Azeri Light típusú kőolajszállítmány érkezik a Mol-csoporthoz a pozsonyi finomítóba az azerbajdzsáni ACG mezőről, amelyben a Mol a harmadik legnagyobb tulajdonos - közölte az olajtársaság hétfőn az MTI-vel.

2023. Március 21. 07:15, kedd | Belföld

Navracsics Tibor: több tiszteletet Európának!

Több tiszteletet Európának; meg kell értenünk Európát, akkor van esélyünk arra, hogy mi is megértessük magunkat Európával - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter.

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.