Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Július 21. 09:39, szombat | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti:

Tizenhét halálos áldozata van a missouri hajókatasztrófának, egy család kilenc tagja odaveszett

Tizenhét halálos áldozata van a missouri hajókatasztrófának, egy család kilenc tagja odaveszett

A Missouriban történt hajókatasztrófának eddig 17 halálos áldozata van, köztük egy 11 fős család kilenc tagja.

A kacsahajó csütörtök este a Missouri állam délnyugati vidékén fekvő Branson üdülőváros egyik taván borult fel és süllyedt el, fedélzetén 31 turistával. Mike Parson, Missouri állam kormányzója megerősítette, hogy a katasztrófának eddig 17 halálos áldozata van.

A térség meteorológiai szolgálata csütörtökön kora este ugyan viharriasztást adott ki, de szemtanúk elbeszélései szerint egy ideig szép idő volt, a vihar hirtelen, egyik pillanatról a másikra jött, az égbolt elsötétült és az erős szél a tó hullámait magasra korbácsolta.

Pénteken nyilvánosságra kerültek mobiltelefonokkal rögzített videófelvételek is, amelyeket a partról készítettek a süllyedő kétéltű járműről. Az egyik túlélő elmondta: a kacsahajón voltak ugyan mentőmellények, de a kapitány - aki túlélte a katasztrófát - azt mondta, felesleges felvenni ezeket. Egy szakértő véleménye szerint azonban nem biztos, hogy a mentőmellények megmenthették volna az embereket, ugyanis az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet (NTSB) szakemberei azt mondják, a kacsahajónál különös veszélyt jelent, hogy a hajó teteje sátorvászon, amelybe belekaphat a szél, és ha felborul a hajó, az utasok beszorulnak a vászon és a hajótest közé.

A teljesen elsüllyedt hajót várhatóan hétfőn emelik ki a tóból.

Doug Rader seriff bejelentette: megindult a vizsgálat a tragédia körülményeinek feltárására. Vizsgálatot indított az NTSB is.

Donald Trump elnök Twitteren fejezte ki együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak és a tragédia valamennyi érintettjének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése