Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. December 17. 12:06, péntek | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Több bűncselekménnyel gyanúsított áldiplomatát fogtak el a rendőrök

Több bűncselekménnyel gyanúsított áldiplomatát fogtak el a rendőrök

Ötféle bűncselekménnyel gyanúsított, német állampolgárságú áldiplomatát fogtak el a magyar rendőrök - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pénteken a police.hu oldalon.

A 62 éves férfit két éve ítélték el Németországban, azóta a dél-dunántúli Szigetváron bujkált. A rendőrség fejvadászai a speciális kommandósokkal csütörtökön csaptak le rá - írták.

A férfit a németországi Bad Salgaui Bíróság 2019 óta körözte különösen jelentős értékre elkövetett zsarolás, hivatalos személy elleni erőszak, testi sértés, rongálás és okmányhamisítás miatt.

A magát ENSZ-diplomatának kiadó férfi 2018-ban és 2019-ben követte el a bűncselekményeket, majd a német hatóságok számára 2019 óta elérhetetlenné vált, ezért 2020 júniusában európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A férfi azzal súlyosbította helyzetét, hogy Németországban egy rendőri igazoltatásnál úgy menekült el autójával, hogy azzal egy rendőrt is elsodort - tették hozzá.

A férfi németországi kiadatásáról az illetékes hatóságok a későbbiekben döntenek - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.