Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 26. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Több gyógyszert is kivontak az árcsökkentés miatt

Több gyógyszert is kivontak az árcsökkentés miatt

Nemcsak tápszereket, de prosztatabetegségre és vércukorszint-szabályozásra szolgáló készítményeket is kivontak az év eleje óta a gyógyszergyártók Magyarországról a kényszerű árcsökkentés miatt – írja a Világgazdaság.

A 376 milliárd forintos gyógyszerkasszából 23 milliárd forintot költött tavaly az egészségbiztosító a koleszterincsökkentők támogatására.

Az összeg idén egészen biztosan csökkenni fog, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár számításai szerint akár 10-14 milliárd forinttal is, miután a gyártókat az árak mérséklésére kényszerítette az egészségügyi kormányzat. A lap azt írja, hogy a kényszerű árcsökkentés miatt több koleszterincsökkentő havi adagjához is hozzá lehet jutni már 100 forint alatt, ez még akkor is rendkívül alacsony termelői árat jelent, ha ezeket az orvosságokat 80 százalékos támogatással lehet kiváltani.

Ilyen nyomott áron már nemhogy nem éri meg, de egyenesen veszteséges egyes gyártók számára a magyarországi forgalmazás – mondta a Világgazdaságnak Ilku Lívia, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének főtitkára. Szerinte nem zárható ki, hogy több cég is úgy dönt, kivonja termékeit a magyar piacról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.