Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 21. 07:13, csütörtök | Külföld
Forrás: HírTV

Több mint 10 millió ember életét veszélyezteti

Több mint 10 millió ember életét veszélyezteti

Az ENSZ hivatalosan is éhínség sújtotta területté nyilvánította Szomália déli részét, ahol az élelmiszerhiány több mint 10 millió ember életét veszélyezteti.

A kenyai intézményben jelenleg csaknem 400 ezren élnek, a tábor lakóinak nagy része a szomszédos Szomáliából érkezett. Az eredetileg 90 ezer főre tervezett sátorvárosban az ENSZ emberei igyekeznek ellátni a polgárháború elől menekülőket.

A világszervezet szerint két évtized elteltével ismét éhínség sújtja Szomáliát, és segítségnyújtásra szólították fel a nemzetközi közösséget.

- Becsléseink szerint a következő 2 hónapban 300 millió dollárra lesz szükség az éhínség elleni harchoz, és ez a szám várhatóan nőni fog, ahogy az éhezőké nő majd - mondta az ENSZ humanitárius koordinátora.

Az ENSZ és az Egyesült Államok segélyszervezetei védelmet kértek a régióban dolgozó embereik számára, mivel az érintett déli államokat az al-Kaidához közel álló fegyveres csoportok tartják irányítás alatt. (rá)

hírTV

Címkék: ensz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.