Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 31. 07:13, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress

Több tízezer utast érint az ausztrál döntés

Több tízezer utast érint az ausztrál döntés

Az ausztrál nemzeti légitársaság szombaton jelentette be drasztikus döntését, miszerint kizárja a munkavégzésből a szakszervezeti tagokat és határozatlan időre törli minden járatát.

A Qantas Airways Ltd. ausztrál légitársaság gépei legalább hétfőig nem szállnak fel, miközben a hatóságok keresik a megoldást a szakszervezetek és a munkáltató közötti vita méregfogának kihúzására - közölte a Népszabadság.

„A Qantas flottája a földön marad legalább hétfő délig (magyar idő szerint hajnali két óráig). A délutáni járatokról holnap (hétfőn) hozunk döntést' - közölte a Qantas Twitter-bejegyzésben. Az ausztrál nemzeti légitársaság szombaton jelentette be sokkoló hatású döntését, hogy kizárja a munkavégzésből a szakszervezeti tagokat és határozatlan időre törli minden járatát. A döntés gyakorlatilag megbénította az ország légiközlekedését és alternatív megoldások keresésére kényszerítette a repülőtereken ragadt utasokat. 70 ezer utast és több száz járatot érintett a döntés a világ 22 országában. Megszólalt a kormány is: Julia Gillard miniszterelnök mielőbbi megegyezésre szólította fel a feleket, a gazdaságnak óránként tízmilliós károkat okozó válság megoldása érdekében.

Az utasok sorsa most a Fair Work Australia, vagyis a munkaügyi bíróság kezében van, amely vasárnap hívta össze háromtagú bizottsága éjszakai órákba elhúzódó rendkívüli ülését. A pilótákat, a csomagkezelőket és a repülőgép-szerelőket képviselő szakszervezetek az alkalmazottak fizetését érintő és mintegy ezer elbocsátással járó átszervezési tervek, illetve két ázsiai térségre összpontosító érdekeltség létesítése miatt már hetek óta sztrájkokkal kényszerítették a járatok számának csökkentésére és a menetrend átütemezésére a légitársaságot.

OririentPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.