Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Szeptember 17. 15:14, péntek | PR
Forrás: (x)

Töltsünk több időt gyermekeinkkel! Tippek és tanácsok, hogy megérje a fáradtság. (x)

Töltsünk több időt gyermekeinkkel! Tippek és tanácsok, hogy megérje a fáradtság. (x)

Sokunkkal megtörtént már a következő. Egy hosszú nap végén kimerülten hazaér. Csak annyit szeretne tenni, hogy a kanapéra dől és pihen.

És akkor, amikor leül és leveszi a cipőjét, ezt hallja: „Anyu! Apu! Jössz velem játszani? Szépen kérlek?!"
A pillanat hevében ez komoly feladatnak tűnik. De gondoljon a hosszú távú előnyökre - mentálisan, fizikailag és társadalmilag - gyermeke számára, amikor játszik és különösen akkor, amikor Önnel játszik.

Építsen ki erős kapcsolatot!

A közös játék az egyik leghatékonyabb eszköz a gyermekkel való erős kapcsolatok kiépítésére. A játék örömet, vitalitást és rugalmasságot ad a kapcsolatokhoz. Meggyógyíthatja a haragot, a nézeteltéréseket és a fájdalmat. A játék során a gyerekek megtanulnak bízni másokban és biztonságban érezni magukat. Látogassanak meg közösen egy játékboltot vagy webáruházat és válasszák ki a mindkettőjüknek legjobban tetsző darabot, amivel hosszú órákon át fognak tudni játszani

Ha tudatos erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a humort és a játékot beépítse a gyermekeivel folytatott napi interakcióba, javíthatja kapcsolatainak minőségét és mélyebb szinten kapcsolatot teremthet. A játék és a nevetés alapvető szerepet játszanak az erős, egészséges szülő-gyermek kapcsolatok kiépítésében azáltal, hogy közelebb hoznak egymáshoz, pozitív köteléket hoznak létre és megoldják a konfliktusokat.

A szülőknek is jó

Fontos, hogy játsszon gyermekével nemcsak a gyermeke érdekében. Bónuszként a gyermekével való játékból Ön is részesülhet. Az oxitocin hormon, amely szerepet játszik a szülő-csecsemő kötődésében, minden alkalommal felszabadul, amikor az anyák és az apák szeretetteljes játékot folytatnak bármilyen korú gyermekükkel. Tehát, ha legközelebb úgy érzi, túl kimerült ahhoz, hogy játsszon gyermekével, próbálja meg újraértelmezni a helyzetet. Gondoljon úgy az egészre, mint egy ellazító masszázsra, amelyért nem kell fizetnie!

De mégis hogyan?

Ha még nem biztos abban, hogyan kell játszani a gyermekével, ne aggódjon! Sok szülő kissé kínosnak vagy butának érzi magát, először úgy tesz, mintha színlelne, vagy gyermeki fizikai viselkedést folytatna. Valójában csak annyit kell tennie, hogy jó játszótársa legyen gyermekének, figyeljen rá, hallgassa meg a történeteit, támogassa a választott játékmódot és vegyen részt a beszélgetésben.

Kortól függően ennek számos módja lehet. Kiskorában érdemes egyszerű módokat választani, mint például főzőset játszani, amihez egy babakonyha elengedhetetlen, majd amikor kicsit idősebb lesz, ajánljuk a klasszikusokat, mint a domino vagy a puzzle.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat