Városlista
2024. április 12, péntek - Gyula

Hírek

2024. Február 25. 16:30, vasárnap | Helyi
Forrás: DUOL

Tömegkarambol az M7-en

Tömegkarambol az M7-en

Kiderült, mi okozta az M7-en a halálos tömegkarambolt
Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.

A tömegkarambol a kora reggeli órákban történt Velencei-tó térségében, az M7-es autópályán. Két irányból egyszerre több baleset is történt. A Balaton felé vezető oldalon, Pázmánd közelében, két helyszínen több gépkocsi futott egymásba.

A főváros felé vezető oldalon, Pákozd térségében egy több száz méteres szakaszon jó néhány karambol történt – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Hosszabb időre, a pálya egész szakaszát lezárták.

Egyelőre nem tudni az egymásnak ütköző autók számát, de az eddigi információk szerint, több mint 30 autót érint a baleset. Egy autóbusz, kamionok, kisteherautók és rengeteg személygépkocsi tört össze.

A szemtanúk már korán reggel arról számoltak be, hogy a térségben hatalmas volt a köd, a látási viszonyokat tovább rontotta, hogy reggel fél hétkor Kápolnásnyéken kigyulladt egy tyúktelep, ami több kilométeren keresztül füsttel árasztotta el a pályát. Az arra autózók szerint szinte semmit nem lehetett látni az úton.

A mentésben nagyon sokan dolgoztak: két mentőhelikopter, 16 mentőautó érkezett a helyszínre, négyen –köztük egy gyermek – súlyos sérüléseket szenvedett, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt kellett ellátni. A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították. Több városból indultak menteni a katasztrófavédők és önkéntes tűzoltók is.

A katasztrófavédelem munkatársai sorra áramtalanították az összetört járműveket, és tűzoltódaru segítségével szabadítottak ki egy személyautót, amely egy kamion alá szorult. A karambolok miatt, hosszú időre, több tucat autó a sztrádán rekedt, ezeket tűzoltói felvezetéssel kísérték le az autópályáról. Órákig teljes útzár volt a sztrádán, mindkét irányban.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-vel annyit közölte, hogy a baleset helyszínére számos mentőegység, köztük mentőhelikopter is érkezett.

Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. már arról adott tájékoztatást, hogy halálos baleset történt. Ezt azóta a mentőszolgálat is megerősítette.

Az ország eddigi legnagyobb tömegbalesete tavaly, az M1-es autópályán, Herceghalomnál történt, ott 37 kocsi és öt kamion csapódott egymásba. Többen megsérültek, tucatnyi kocsi kiégett, egy ember pedig meghalt.

Kovács Cs.Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.