Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2023. Március 19. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: mti

Torna ob - Mészáros négy, Kovács három szeren győzött

Torna ob - Mészáros négy, Kovács három szeren győzött

Mészáros Krisztofer négy, Kovács Zsófia három aranyérmet nyert a tornászok országos szerbajnokságán.

A tavaly talajon Európa-bajnoki ezüstérmes Mészáros Krisztofer, a győriek versenyzője lólengésben, korláton, gyűrűn és talajon bizonyult a legjobbnak.
"Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi szeren tudtam aranyérmet nyerni. Az is volt a célom, hogy minél több szeren a dobogó tetejére állhassak - idézte őt a hazai szövetség közleménye. - A talajgyakorlatom nagyon jól sikerült, pedig ez volt az utolsó szer a nap folyamán, és addigra el is fáradtam. Gyűrűn egy szép, pontos gyakorlat tudtam bemutatni, lólengésen ugyan leestem, de a magas kiinduló pontszám miatt nyerni tudtam, és a korlát országos bajnoki címnek is örülök. Az Eb-ig igyekszem még jobb formába kerülni, és több apró dolgot kijavítani."
Ugrásban az első felnőtt versenyén induló, szintén győri Molnár Botond, nyújtón pedig Balázs Krisztián, a Ferencváros tornásza nyert.
A nőknél a háromszoros Európa-bajnok dunaújvárosi Kovács remekelt, gerendán, felemáskorláton és talajon nyert.
"Nagyon élveztem az idei első megmérettetést. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, kisebb pontosításokra azonban még szükség van - értékelte teljesítményét. - Túl vagyok egy kisebb lábsérülésen, ami miatt a felkészülésem nem volt a legideálisabb, bízom benne, hogy ez a jövőben már nem gátol semmiben."
Ugrásban klubtársa, Mayer Gréta kapta a legmagasabb pontszámot.
Az április közepén sorra kerülő antalyai Eb előtti utolsó hazai versenyt a budapesti Központi Tornacsarnokban - a szövetség tájékoztatása szerint - szép számú közönség előtt rendezték meg.

fotó MTI- Mónus Márton

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 21. 09:14, kedd | Helyi

Női vízilabda Eb - Huszonhárom fős kerettel kezdi a felkészülést a válogatott

Huszonhárom játékost hívtak meg a januári Európa-bajnokságra, valamint a februári világbajnokságra készülő bő keretükbe Mihók Attila és Cseh Sándor, a női vízilabda-válogatott társkapitányai.

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Belföld

Nébih: Kurkuma port hívott vissza a forgalmazó

Nem engedélyezett növényvédőszer-maradék (klórpirifosz) miatt az Asian Home Kft. visszahívta a forgalomból a 100 grammos Turmeric powder haldi kurkuma port - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Életmód

A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint

A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.