Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Szeptember 07. 19:32, vasárnap | Helyi

További városfejlesztés és munkahelyteremtés mindenekelőtt

További városfejlesztés és munkahelyteremtés mindenekelőtt

A megkezdett munka folytatásához a városban stabil többséggel rendelkező közgyűlésre van szükség.

Cserna Gábor polgármesterhez látogatott Tankhilevich cégvezető, a megbeszélésen jelen volt dr. Galambos Dénes, országgyűlési képviselő. A tárgyalás után kérdeztük arról, hogy ősztől milyen feladatok várnak városunk és térségének országgyűlési képviselőjére:


- Ugyan parlamenti időszak nincs, de munka annál több, így szabadság nélkül telt el a nyár.
Változtak a minisztériumok feladatai, így néhány futó beruházásunknál segítségre volt szükség a szakapparátusi szervezetektől, ezek intézésében kellett közreműködnöm. Szeretnénk, ha minél előbb pont kerülne a kórház beruházás végére is, és azt akarjuk, hogy továbbra is ilyen tempósan haladjon a Római városrész megújítása is. Polgármester úrral rendszeresen egyeztetünk a város és térsége stratégiai kérdéseiben, ahogy látta, most éppen a Dunaferrel. Elő kell készítenünk a beruházások folytatását. Csak kész koncepciókkal lesz lehetőségünk arra, hogy azokat a pénzeket, amelyeket térség- és településfejlesztésre számunkra rendelkezésre állnak, fel is tudjuk használni . Közel 7 milliárd forintról van szó, amelyet energetikai fejlesztésekre és városrehabilitációra fordíthatunk. A közintézmények energetikai rendszerét korszerűsítenénk, s folytatódhatna a városrészek fejlesztése a Római városrészhez hasonlóan. Természetesen, hogy melyik városrész következik, az egy későbbi döntés függvénye. Mindezek mellett a Városháza tér felújítása után továbbhaladhatnánk a Vasmű úton is. Az irodaház, a mozi épülete is megújításra vár, s hiszen az a cél, hogy egy olyan belvárosunk legyen, amelyre mindannyian büszkék lehetünk. Ha már a fejlesztésről beszélünk, lehetőségünk lesz a Montbach-kúria felújítására is, s ezzel a Pentele városrész is egy impozáns beruházással gazdagodik.


- Ezek városrészfejlesztési programok… Épületek mellé kellenek munkahelyek is.


- A kormányprogramban kiemelt helyen szerepel a kis- és középvállalkozások támogatása. A polgármester úrral azt is számba vettük, hogy hol, mennyi iparterülettel tudunk szabadon gazdálkodni, hiszen a vállalkozásfejlesztési programhoz is elő kell készülnünk. A következő időszakban az is nagyon fontos, hogy a környékbeli településekkel együtt összehangolt fejlesztési koncepciót hozzunk létre. Ahogy látja, rendszeresek az egyeztetések a stratégiai partnereinkkel a Hamburger Hungáriával és a Hankook Tire-rel, s kiemelt fontosságú szerepet játszik a Dunaferr is. Ez utóbbi esetében minden döntéshozó erő összefogására szükség van ahhoz, hogy a foglalkoztatottság nem csökkenjen, stabil partnere legyen a kormánynak, s megélhetést biztosítson városunk nagyon sok polgárának.


- Végig feltételes módban beszél, miért?


- Nem véletlenül. Közelednek a választások, s ahhoz, hogy mindezeket folytatni lehessen ebben a városban stabil többséggel rendelkező közgyűlésre van szükség. Gondolják végig, a széthúzás szétforgácsolná az erőnket. Abból sem csinálok titkot, hogy a Fidesz KDNP képviselőivel lehetne mindezeket végrehajtani, hiszen ennek az útnak az alapjait ők rakták le. Cserna Gábor nagyon tapasztalt politikus, s jó kapcsolata van a kormánnyal. Személyemmel kampányolok azért, hogy a városunknak legyen lehetősége a megkezdett fejlesztések folytatására. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha egyetértés és egység van a város döntéshozói, a város vezetése, a parlamenti többség valamint a kormány között. Úgy vélem, hogy Dunaújvárosi választópolgárai elég bölcsek ahhoz, hogy családjuk biztonsága és jövője számára a legjobb döntést hozzák meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.