Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Augusztus 08. 16:06, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Továbbra is ezer fölött a napi új fertőzöttek száma Németországban

Továbbra is ezer fölött a napi új fertőzöttek száma Németországban

Németországban immár harmadik napja regisztráltak ezernél több új koronavírus-fertőzöttet: az elmúlt 24 órában 1122-vel bővült a fertőzöttek, és tizenkettővel a halálos áldozatok száma

- tájékoztatott a Robert Koch német közegészségügyi intézet (RKI) szombaton.

Velük együtt 215 336 fertőzöttje és 9195 halálos áldozata van a koronavírusnak a 83 millió lakosú Németországban.

Az országban csütörtökön lépte át először az ezres határt a Covid-19-betegek száma (1045), legutóbb május 9-én volt erre példa. Pénteken 1147 új esetet regisztráltak.

A koronavírus reprodukciós rátája 0,9-ről 1,16-ra nőtt. A ráta, amely azt jelzi, hogy egy ember hány másikat fertőz meg, a tíz nappal korábbi állapotokat tükrözi. Az RKI aláhúzta: 1 alatt kell tartani az arányt ahhoz, hogy alábbhagyjon a járvány terjedése.

Július vége óta újra emelkedik a napi új fertőzöttek száma, bár egyelőre meg sem közelíti az április eleji csúcsot, amikor több mint hatezer új esetet regisztráltak naponta. Az összes fertőzöttből a gyógyultak és a halottak számának kivonásával kiszámított aktív fertőzők száma is hetek óta növekszik.

A szakértőket aggasztja, hogy - szemben a korábbiakkal - a fertőzések nem köthetők egy-egy góchoz, hanem az ország egész területén terjed a járvány.

Emiatt sokkal nehezebb lesz regionális óvintézkedésekkel megfékezni a koronavírust - figyelmeztettek.

Németország több tartományában a következő héten megkezdődik az iskola, ami kedvezhet a járvány terjedésének. A kockázatos területekről hazatérő nyaralók is potenciális veszélyforrást jelentenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.

2024. Május 15. 18:21, szerda | Külföld

Merénylet: Életveszélyes állapotban szállították kórházba a megsebesített szlovák kormányfőt

Életveszélyes állapotban, helikopterrel szállították a besztercebányai kórházba Robert Fico szlovák miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán (Handlova) a kormány kihelyezett ülése után lőttek meg

2024. Május 15. 07:52, szerda | Külföld

Giorgia Meloni: nem egyedül Magyarország mond nemet a migránsok szétosztására

Magyarország nem az egyetlen európai uniós tagállam, amely nemet mond a migránsok szétosztására, magukat sokkal európaibbnak valló nemzetek is ugyanezt teszik