Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Február 06. 22:30, hétfő | Helyi

Továbbra sincs hószünet

Továbbra sincs hószünet

Sajnos, mármint a diákoknak, de továbbra sincs hószünet.A Helyi Védelmi Bizottság továbbra sem tartja indokoltnak ugyanis a tanítási szünet kihirdetését.

A Magyar Közútkezelő dunaújvárosi kirendeltségének tájékoztatása szerint, Dunaújváros és térségének útvonalai, az időjárási körülményeknek megfelelően járhatóak. Munkagépeikkel jelenleg is hóekézést végeznek, valamint a hideg időjárásra tekintettel úgynevezett „érdesítő” anyaggal, és kalcium-kloriddal szórják a legfontosabb útvonalakat. Jelentős fennakadás nem volt, megítélésük szerint az utakon megfelelő körültekintés mellett, biztonságosan lehet közlekedni.


A Dunanett Kft. valamennyi munkagépe, 50-60 fős kézi erő bevonásával, jelenleg is a város főközlekedési útvonalain dolgozik, műszakváltásuk folyamatos. A kereszteződéseknél lévő gyalogátkelőhelyek akadálymentesítésére valamint a tömegközlekedési útvonalak hóeltakarítására is nagy hangsúlyt fektetnek, folyamatosan tisztítják, illetve sózzák. A meghatározott prioritásnak megfelelően, a város főközlekedési útvonalainak tisztítását követően tudják munkagépeikkel a mellékutcák hóeltakarítását biztosítani.

Az Alba Volán Zrt. buszjáratainak közlekedésében nincs számottevő fennakadás, minden helyi-, illetve távolsági járatuk megfelelően közlekedik, maximum 10-15 perces késések mellett tartani tudják a meghatározott menetrendet. A Fabó Éva Sportuszoda földszintje továbbra is nyitott ajtókkal várja az utazóközönséget, hogy fűtött termével a várakozók közérzetének javítását szolgálja.

A Dunaújvárosi Mentőállomás részéről ugyan lassabban közlekednek a mentőautók, azonban minden település jól megközelíthető, így a betegellátás és a szállítás biztosított.

A Dunaújvárosi Vízirendészet folyamatosan ellenőrzése alatt tartja szakaszterületét, az eddigi tájékoztatásokhoz képest jelentős változás nem történt. Továbbra sem javasolják a korcsolyázóknak, a Szabadstrandon, a parttól 20 métertől beljebb történő jégen tartózkodást. A Duna főágán a jégzajlás következtében, Ercsinél és Adonynál a komp már nem közlekedik, és a dunai hajózás forgalma is ennek révén erősen csökkent. A jégzajlás végéig, a Dunán veszteglő bárkákat, illetve uszályokat a biztonságuk érdekében a kikötőkbe irányítják.

Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a hátrányos helyzetben, illetve a fedél nélkül élők megfelelő ellátására. Az eltelt napokban 8-10 főnek biztosítottunk férőhelyet a dunaújvárosi önkormányzat négy szociális intézményében. A Magyar Mentőszolgálat Alapítványának, a szociális hálózat szakembereinek és a rendőrségi összefogásnak köszönhetően az eddig beérkezett jelzéseket gyors reakcióidővel orvosolták, és megfelelő ellátásban részesítették a rászorulókat.

A munkában a háziorvosok is közreműködnek, időben jelzik, hogy a zord időjárás következtében, melyik betegüknél merülhet fel probléma, és a gyors reagálásban a helyi ügyeleti ellátás is nagy segítséget nyújt. Az előttünk álló hosszantartó hideg időjárásra tekintettel kérjük Önöket, fokozottan figyeljenek közvetlen környezetükre, és embertársaikra.
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában a Katasztrófavédelem, műveletirányítási-vezetési pontot működtet. Veszélyhelyzet esetén az országosan ismert segélyvonalakon várják a lakosság bejelentéseit (104-Mentő; 105-Tűzoltóság; 107-Rendőrség; 112-Általános Segélyhívó).

( A kép Bognár Zoltán felvétele)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.