Városlista
2023. március 20, hétfő - Klaudia, Alexandra

Hírek

2012. Október 10. 12:01, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Toyota: brutális rekord visszahívásban

Toyota: brutális rekord visszahívásban

A 7,4 millió autó minden idők második legnagyobb autóipari visszahívását jelenti. A magyar tulajdonosokat is szép számban érintheti.

Minden idők második legnagyobb autós visszahívását jelentette be a Toyota (a rekorder a Ford 8 milliós akciója volt 1996-ban), amikor összesen 7,4 millió autótulajdonos figyelmét hívta fel önkéntes látogatásra a márkaszervizekben. Szerencsére az ok nem biztonsági, az ablakokat szabályzó rendszer hibájából aligha származhat közvetlen életveszély. A Toyota ki is emeli, hogy egyetlen egy eset sem volt, amelyben a hiba bármilyen balesetet okozott volna.

A Toyota visszahívása elsősorban a Yaris, a Corolla és a Camry modellekre vonatkozik, de lényegében kiterjed a teljes modellspektrumra, méghozzá a 2005 és 2010 között készült darabokra . Az Egyesült Államokban 2,47, Kínában 1,4, Európában 1,39 millió autóra vonatkozik majd a javítás lehetősége. Az óriási szám és a modellek ismeretében biztosra vehető, hogy Magyarországon is szép számmal akadnak Toyota-tulajdonosok, akiknek figyelniük kell a visszahívásra.

A visszahívás oka, hogy az autóknál nem működik rendesen az ablakok mozgását szabályozó rendszer sem a vezető, sem pedig az utasok oldalán. Az ablakok nem csúsznak simán, beszorulhatnak, illetve mozgathatatlanná válnak. A gyártó szerint a rendszer olajozásával van gond, vélhetően melegedés miatt eltűnt az olaj. A Toyota az elkövetkező hetekben értesíti a tulajdonosokat, és megkéri őket, hogy látogassanak el a márkaszervizekbe ellenőrzésre.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 20. 12:13, hétfő | Belföld

Átalakul a hulladékgazdálkodás Magyarországon július elsejétől

Számos feladat hárul az érintett vállalkozásokra a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerről szóló közelmúltban megjelent rendelet szerint - hívta fel a figyelmet az EY az MTI-nek hétfőn küldött közleményében.

2023. Március 20. 12:11, hétfő | Belföld

NAV: hárommilliárdos áfacsalás miatt hallgattak ki húsz embert

2023. Március 20. 06:50, hétfő | Belföld

Ma délutántól újra teljes vonalán jár a 3-as metró

Öt és fél éve tartó felújítás után hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár a 3-as metró.