Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2012. Október 10. 12:01, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu

Toyota: brutális rekord visszahívásban

Toyota: brutális rekord visszahívásban

A 7,4 millió autó minden idők második legnagyobb autóipari visszahívását jelenti. A magyar tulajdonosokat is szép számban érintheti.

Minden idők második legnagyobb autós visszahívását jelentette be a Toyota (a rekorder a Ford 8 milliós akciója volt 1996-ban), amikor összesen 7,4 millió autótulajdonos figyelmét hívta fel önkéntes látogatásra a márkaszervizekben. Szerencsére az ok nem biztonsági, az ablakokat szabályzó rendszer hibájából aligha származhat közvetlen életveszély. A Toyota ki is emeli, hogy egyetlen egy eset sem volt, amelyben a hiba bármilyen balesetet okozott volna.

A Toyota visszahívása elsősorban a Yaris, a Corolla és a Camry modellekre vonatkozik, de lényegében kiterjed a teljes modellspektrumra, méghozzá a 2005 és 2010 között készült darabokra . Az Egyesült Államokban 2,47, Kínában 1,4, Európában 1,39 millió autóra vonatkozik majd a javítás lehetősége. Az óriási szám és a modellek ismeretében biztosra vehető, hogy Magyarországon is szép számmal akadnak Toyota-tulajdonosok, akiknek figyelniük kell a visszahívásra.

A visszahívás oka, hogy az autóknál nem működik rendesen az ablakok mozgását szabályozó rendszer sem a vezető, sem pedig az utasok oldalán. Az ablakok nem csúsznak simán, beszorulhatnak, illetve mozgathatatlanná válnak. A gyártó szerint a rendszer olajozásával van gond, vélhetően melegedés miatt eltűnt az olaj. A Toyota az elkövetkező hetekben értesíti a tulajdonosokat, és megkéri őket, hogy látogassanak el a márkaszervizekbe ellenőrzésre.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 25. 18:20, szerda | Belföld

Orbán: megvédjük a rezsit és elvesszük az extraprofitot

Rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

2022. Május 25. 18:10, szerda | Belföld

Elítéltek a tokodi asszonyt, aki leszúrta a férjét

Nyolc év börtönre ítélt a bíróság egy asszonyt, aki 2020 áprilisában tokodi otthonukban szíven szúrta a férjét - tájékoztatta a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

2022. Május 25. 15:05, szerda | Belföld

Különleges meteorkitörés várható május utolsó napján

Különleges hullócsillag-kitörésben gyönyörködhetünk május 31-én, ha a csillagászati előrejelzések beválnak - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló,

2022. Május 25. 14:00, szerda | Belföld

Súlyosításért fellebbezett az ügyészség egy minősített hivatali vesztegetés ügyében

Súlyosításért fellebbez az ügyészség egy minősített hivatali vesztegetés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.