Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2015. Július 31. 21:57, péntek | Helyi

Tűzoltóknál önkéntesen

Tűzoltóknál önkéntesen

A közösségi szolgálatteljesítés keretében elméleti és gyakorlati foglalkozásra várta a diákokat a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság. Az egyhetes képzés július 31-én, pénteken játékos vetélkedővel ért véget.

A zárónapon az eddig elsajátított ismeretekről adtak számot a középiskolások.

A foglalkozásokon a diákok a tűzoltók védőfelszerelései, technikai eszközei és a beavatkozási módok mellett a katasztrófavédelem másik két szakterületének, a polgári védelemnek és az iparbiztonságnak a feladatait is megismerték. Az egyhetes programon összesen huszonkettő fiatal vett részt. Sárbogárd mellett érkeztek diákok Székesfehérvárról, Dunaújvárosból és Paksról.

A közösségi szolgálatra jelentkező középiskolásokat minden héten szerdán és pénteken délelőttönként is várják a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, ahol festési és szerkarbantartási feladatokban vehetnek részt a fiatalok. Ezekre az alkalmakra előzetes időpont egyeztetés szükséges a 25/460-053 telefonszámon, vagy a sarbogard.hot@katved.gov.hu e-mail címen. Felszerelés nem szükséges, ugyanakkor a megjelenés megfelelő (munka)ruházatban javasolt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél

2022. Május 17. 18:10, kedd | Helyi

Varga Mihály: válságálló a magyar gazdaság

Továbbra is válságálló a magyar gazdaság, a kormányzati intézkedések eredményesen tompították az orosz-ukrán háború hatását

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.