Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Július 06. 02:55, csütörtök | Helyi
Forrás: Dunaujvaros.com

Új esetkocsi , nagyobb biztonság

Új esetkocsi , nagyobb biztonság

Új esetkocsival gazdagodtak ma a dunaújvárosi mentők és persze a dunaújvárosi lakosok is. A járművet ünnepélyes külsőségek között adták át...

Az átadási ünnepségen jelen volt többek között dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője, Lőrinczi Konrád, az egészségügyi bizottság elnöke, Hwang Seong Hak, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezetője, dr. Vörös Péter regionális orvos-igazgató, László Gyula vezető mentőtiszt, valamint a társszervek (rendőrség, katasztrófavédelem, vöröskereszt, büntetés-végrehajtási intézet) vezetői, képviselői.

Reszegi Imre ismertette, a Dunaújvárosi Mentőállomás ellátási területéhez 125 ezer polgár tartozik. Ez országos viszonylatban kiemelkedőnek számít, az egyik legleterheltebb állomás, így mint azt hangsúlyozta, az új mentőautó nagy előrelépést jelent mindennapi munkájukban.

Dr. Galambos Dénes elismerően szólt a Dunaújvárosi Mentőállomás kollektívájáról. Mint mondta, egy olyan közösséget ismert meg személyükben, akik a mindennapi életmentő munkájukat nagy empátiával és odaadással végzik. Arról is beszélt, hogy a Pentele-híd megépülésével a Duna túloldalán lévő települések is a dunaújvárosi állomás ellátási körzetéhez kerültek, így már 125 ezer ember tartozik hozzájuk. A megnövekedett feladatokkal együtt pedig szükség van az infrastruktúra és a szakszemélyzet növelésére is. Hangsúlyozta, a most átadott mentőautóval nem állhat meg a bővítés, továbbra is azon dolgozik, hogy folyamatos legyen a mentőállomás eszközfejlesztése. Beszélt arról is, hogy a jövő évi költségvetésben biztosított a mentők béremelése is (a kormány jövőre 10, és 2018-ig összesen 67 százalékos béremelést hajt végre).

Dr. Vörös Péter szintén elismerően szólt a bajtársakról, akik nap, mint nap az emberek megmentésén dolgoznak. Mint mondta, az új autó még nagyobb biztonságot jelent az embereknek, a mentők munkakörülményeit pedig javítja. A kormány mintegy 1,4 milliárd forintot biztosít arra, hogy 2017 és 2021 között 624 új mentőautóval bővülhessenek az állomások országszerte. Dr. Vörös Péter hangsúlyozta, ők is látják, hogy mekkora feladat hárul a Dunaújvárosi Mentőállomásra, éppen ezért is került ide első körben az új mentőautó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.