Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Április 07. 00:20, vasárnap | Helyi

Új fák, több virág

Új fák, több virág

A DVG Dunaújvárosi Vagyonkezelő ZRT végezte télen a járdák síkosság mentesítését, és most elkezdték a felhordott érdesítő anyag összesöprését, s az őszi takarítás óta lehullott levelek összeszedését is.

A saját erő mellett besegítenek a munkába a közfoglalkoztatottak is, így remélhetően hamarosan eltűnnek a hó után a tél egyéb maradványai is.
És ha tavasz, akkor virágok.
Horváth Tibor az erdészeti és parkfenntartási ágazat vezetője elmondta, hogy remélték, hogy tavaszra virágdíszbe öltözik a város. Ősszel 12000 tulipánt ültettek el a város parkjaiba. Azonban elég kétségessé válik, hogy a hagymás növények túlélik-e a márciusi fagyokat. De a virágos Dunaújvárosért a harcot nem adják fel:
- Ahogy az időjárás engedi, sor kerül az egynyári virágok ültetésére. Terveink szerint a korábbinál sokkal több új ágyásba kerülnek virágok, s új fajtákkal is próbálkozunk, azt szeretnénk, ha a lehetőségeinkhez képest minél virágosabb lenne városunk.
Sokaknak feltűnt, hogy a 6-os út melletti erdősáv egy jelentős részét kitermelték. Az elöregedett, lassan balesetveszélyessé váló fák kivágása történt meg, s helyettük 4,8 hektáron új fákat telepítettek. Az erdősávnak védelmi feladata van, egyszerre védi a várost és a főútvonalat. Nagyon fontos, hogy megfelelő sűrűségű erdősáv lássa el ezt a feladatot. De a városi parkokban is akad tennivalójuk. A csüngő levelű fákat kellett „tavaszi fazonba” hozni, s a gyep tisztítása is még hátra van. Egyébként külső vállalkozási tevékenységet is vállalnak: többek között füvesítést, park-építést. Ha már parkok, akkor játszóterek is. Az idei évtől feladataik közé tartozik a város területén lévő játszóterek, köztéri bútorok karbantartása is. Változás lesz a kézi szemétgyűjtőkben is. Már megrendelték praktikusabb, esztétikusabb „kis kukákat”, ezek is hozzájárulnak, hogy városunk képe szebb legyen, már csak bele kell majd dobnunk a szemetet.


Zenés vásár
A Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zrt egyik feladata a városi piac üzemeltetése és az országos kirakodóvásár időszakos megrendezése is. Most egy különleges kezdeményezéssel állt elő a cég; szeretnének kedveskedni a vásározóknak, piacozóknak egy kis színes műsorral, amely közelebb hozza az embereket a helyi kultúrához, és egyben hozzájárul ahhoz, hogy a vásárlás jó hangulattal is járjon. A flash mob lényege, hogy nyilvános helyen valami váratlant, szokatlant csinálnak figyelemfelkeltés céljából. Ilyen meglepetéssel készült március 29-én reggel 8 órakor a piacon jó néhány hangosító és jelmezes fiatal. A Bartók színház társulata a Kabaré című előadásból adott elő egy részletet, invitálva ezzel a közönséget a város színházába. Lassingleitner Valéria szervező elmondta, most a hideg időjárás korlátozta a program kivitelezését, de folytatni szeretnék, legközelebb májusban terveznek hasonló műsort a vásárban, ahol a színészek az emberek között sétálnak majd, és zenés darabokkal szórakoztatják a vásározókat.

Címkék: dvg, erdő, fák, takarítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.