Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Május 17. 06:00, szerda | Kék hírek
Forrás: mti

Új, járműből történő sebességmérésre alkalmas eszközöket vásárolt a rendőrség

Új, járműből történő sebességmérésre alkalmas eszközöket vásárolt a rendőrség

Közbeszerzési eljárás keretében beszerzett 40 új sebességmérő berendezést mutatott be a rendőrség sajtótájékoztató keretében - írta a police.hu kedden.

Közleményükben hangsúlyozták, hogy a 4iG és a rendőrség együttműködésével közösen fejlesztett TraffiCapture TC-108 elsősorban a szolgálati gépkocsikból történő, mozgó ellenőrzések eszköze lesz, de állványra helyezett sebességmérőként is használható.

A készülékeket a mérésügyi hatóság hitelesítette, alkalmazásuk várhatóan 2023 júniusától kezdődik - írták. közölték: az új eszközökkel hosszú távon biztosítható lesz a mozgás közbeni sebességmérés technikai háttere.

A teljesen digitális, új eszközökbe több automatizmus került, az érintőképernyőjük levehető, elődjeiknél jobb képfelbontásúak - tették hozzá.

A Készenléti Rendőrségnél megtartott központi elméleti és gyakorlati oktatás keretében 40 mentort képeztek ki - tudatták.

Fotó: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.