Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Február 24. 07:27, hétfő | Helyi

Újjáalakult a Független Kisgazdapárt

Újjáalakult a Független Kisgazdapárt

Indulni kíván a 2014-es választásokon a Független Kisgazdapárt. Dedecsik Ferenc, a párt megyei elnöke, országgyűlési képviselő-jelöltje, arról beszélt, hogy pártjuk teljesen megújult, a tagság megfiatalodott.

Mint mondta, Hegedűs Péter pártelnök felkérésére idén januárban kezdte meg a megyei szervezet újjászervezését. Jelenleg is gyűjtik a támogatói aláírásokat.
- Amikor ez az ország bajban volt, mindig segített a Független Kisgazdapárt. 1920-ban, Trianon után a pártunk elődje segítette az országot talpra állítani, 1933-ban a válság leküzdésében segédkezett. 1945 után kisgazda-kormány alakult és három év alatt felépítettük az országot.

Ezt a jelmondatot később a kommunisták „kölcsönvették”, ám ha megnézzük az akkori parlament összetételét, a lakosság hitét, véleményét, bizony ott is a kisgazda jelszavak segítettek. 1990-ben ott voltunk a rendszerváltozásnál, kormánytényező párt voltunk. Azt hiszem, ennél jobb ajánlólevél nem kell- mondta Dedecsik Ferenc.
A kisgazdák egyik legfőbb jelmondata már száz éve az Isten, haza, család.

Az országgyűlési képviselő-jelölt a körzet legnagyobb problémájának a vasmű drámáját tartja. Hangsúlyozta, ipari kabinetjük kidolgozott egy döntést, amelyet kormányzói vagy kormányzói tényezővé válásukkor hamar meg tudnának valósítani. Részleteket nem árult el, mint mondta, nem szeretné, ha más párt felhasználná az ő ötleteiket a saját kampányában. Lakossági fórumok alkalmával kicsit hitetlenkedve ülnek be az emberek, és hosszú, kemény párbeszédek után meggyőződnek arról, hogy a kisgazdapárt meg tudja oldani a problémájukat - meséli Dedecsik Ferenc, majd kiemelte, a földtörvényt újra kellene írni, szükség lenne az unión belül a magyar piac védelmére, a termelési ágazat versenybe hozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.