Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Január 13. 10:56, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Vádat emeltek egy nővel szemben, aki vita után halálra gázolta a férjét

Vádat emeltek egy nővel szemben, aki vita után halálra gázolta a férjét

Vádat emeltek azzal a szeged környéki faluban lakó nővel szemben, aki 2017 decemberében egy veszekedés közben ült autóba, majd az elé ugró férjét elgázolta, ezzel a férfi halálát okozva

- tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a nőt erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a házaspár kapcsolata - elsősorban a férfi italozó életmódja és agresszív természete miatt - hosszabb ideje megromlott, de a gyakori konfliktusok ellenére együtt éltek.

A sértett 2017. december 27-én kora délután is alkoholt fogyasztott, majd 4 órakor közös otthonukban bántalmazta a vádlottat: meglökte, fojtogatta őt. A nő a támadás elől ki tudott térni, magához vette a közös gépkocsijuk kulcsát, és kirohant a házból. A ház előtt parkoló autójukba ült, és a támadás miatti tudatszűkült állapotban nagy gázt adva elindult. Röviddel az elindulás után elütötte a sértettet, aki a motorháztetőre zuhant. Fölhajtott a műútra, ami miatt a sértett a gépkocsi elé, az útra esett. Az asszony ráhajtott; a férfi a gépkocsi alváza alá szorult, majd a fékezés nélkül továbbhaladó autó az áldozatot vonszolva a túloldali útpadkán fennakadt a sértett testén. A vádlott gázadással próbálta a gépkocsit kimozdítani, azonban az autó kerekei kipörögtek, így nem tudott elindulni.

A férfi a ráhajtó autó, a beszorulás, valamint a mellkas összenyomása miatt életét vesztette. Amennyiben a vádlott a sértett elütését követően fékezett volna, a gépkocsi nem hajt rá a férfira, aki így nem halt volna meg - közölte a csoportvezető ügyész.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.