Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Március 22. 14:05, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Változás a nyudíjasbérleteknél

Változás a nyudíjasbérleteknél

Szerdán megváltoztak a nyugdíjasok utazási kedvezményeinek feltételei, mivel a kormány rendeletben módosította a szabályozást – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A két legfontosabb változás a nyugdíjas Budapest-bérletek használatával kapcsolatban, hogy a korábban kiállított nyugdíjasbérlet-igazolványok április 30-ig használhatók a jogosultság igazolására március 31-ével szemben, illetve a március 21. előtt vásárolt nyugdíjasbérletek akkor is felhasználhatók maradnak lejáratukig, ha tulajdonosuk április 30. után elveszti jogosultságát a nyugdíjasbérlet-igazolványra. Így a BKV április 30. után is érvényesnek fogadja el a régi formátumú nyugdíjasbérlet-igazolványokat a 2012. március 21-ét megelőzően vásárolt bérletekhez. A BKK felhívta a figyelmet arra, hogy április 30-át követően a március 20. után vásárolt nyugdíjasbérleteket csak új típusú bérletigazolványokkal fogadják el.

A kormányrendelet megváltoztatásával a közlekedési cég azonnali hatállyal visszavonta a méltányossági visszaváltást, mivel a nyugdíjasok a bérletet a lejártáig jogszerűen használhatják. A folyamatban lévő és már elbírált kérelmek kapcsán az érintetteket közvetlenül fogják tájékoztatni – olvasható a BKK közleményében.

Április 30-a után a nyugdíjasok utazási kedvezményére a „nyugdíjasok utazási utalványa” helyett az „ellátottak utazási utalványa” jogosít majd fel. Az új típusú utalvány kiállításáról és megküldéséről a nyugdíjfolyósító tud részletes felvilágosítással szolgálni. A változások a kedvezményekre jegyzői igazolás alapján jogosult személyeket (aktív korúak ellátásban vagy rokkantsági járadékban részesülőket) nem érintik.

Ahogy azt az MNO korábban megírta, nyugdíjasbérletet eddig 100 ezren vettek, közülük körülbelül 47 ezren esnek majd el a kedvezménytől.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére