Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Március 15. 09:16, péntek | Helyi

Vasúti közlekedés – vonatok indulnak – 9 óra 30 perc

Vasúti közlekedés – vonatok indulnak – 9 óra 30 perc

A MÁV március 15-én 10:00 órakor személyszállító vonatot indít Szabadbattyán-Lepsény irányába a Balaton déli partján Nagykanizsáig, valamint szintén 10:00 órakor Szabadbattyán –Polgárdi-Füle-Csajág vonalon a Balaton északi partjá

Közlekednek a vonatok a Nagykanizsa-Veszprém-Tapolca és a Székesfehérvár-Sárbogárd vonalon, de a komáromi vasútvonal Mór után nehezen járható. Jelentős a késés a Székesfehérvár-Pusztaszabolcs vonalon. Fejér megye útjain hóakadályok vannak, pénteken senki ne induljon útnak!

Jelentős késések több vasútvonalon az ítéletidő miatt!!!
Az ország vasútvonalain a havazás és a viharos erejű szél, okoz nagyon komoly gondot a vasúti közlekedésben.
A MÁV hálózatán, főleg az észak-keleti, keleti országrészben a Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony, a Miskolc-Nyíregyháza, és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalakon szinte alig tudnak közlekedni a vonatok. Van olyan vonat, ami több száz perces késéssel közlekedik. A leesett hó mennyisége és a viharos erejű szél azonnal összehordja a havat. Több vonalon, így a Dunántúl egyes vonalain, a pályatestre olyan magasan hordja össze, hogy a hó-ekével elhaladó mozdony után sem lehet indítani vonatot, mert újra behordja hóval a vasúti pályát. A Budapest-Komárom-Győr vonalon, a hó át fúvások miatt Komárom-Győr között le kellett zárni az egyik vágányt. A viharos erejű szél nem csak a havat hordja, hanem a felsővezetéket szakítja főleg a fent említett a vonalakon. Az ország területén több százan dolgoznak a peronok síkosság mentesítésén, és a váltók tisztításán. A felsővezeték megjavításán is folyamatosan dolgoznak. Szinte valamennyi vonalon késnek a vonatok az ország területén.

A MÁV-START Zrt. a mai napra az InterCity és feláras vonatokra nem kell megvásárolni a helyjegyet. Budapest, 2013. március 15.
MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság MÁVINFORM (kiadta: Both Ferenc sajtóügyeletes) http://www.mav.hu/menetrend/hir.php?mid=15142b387f298e

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.