Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Február 08. 13:45, szerda | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Vb-futamokon a magyar versenyző

Vb-futamokon a magyar versenyző

Az idén is három rali-világbajnoki futamon indul az ifj. Érdi Tibor, Táborszki Attila kettős: az első állomás a március elején esedékes mexikói viadal lesz – derült ki a csapat szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

„Nagyon keményen készültünk Attilával erre az idényre, és az autónk, a Mitsubishi Lancer Evo 10 is kitűnő. A cél egy dobogós helyezés elérése a kategóriánkban – mondta az MTI-nek az N csoportban szereplő 29 esztendős pilóta. – Nagyon kemény, igazi embert és gépet próbáló verseny lesz a mexikói, elég csak annyit megjegyezni, hogy 430 kilométer a gyorsasági szakaszok össztávja, és a viadal során összesen 1200 kilométert kell majd megtennünk.”

Ifj. Érdi és navigátora a mexikói verseny mellett a német és a spanyol ralin indul még az idén.

A magyar autóversenyző tavaly és tavalyelőtt is három-három vb-futamon vett részt, legjobb eredménye egy ötödik hely volt kategóriájában a szardíniai viadalon, emellett háromszor végzett hatodikként, egy alkalommal pedig kilencedik lett. Autója háromszáz lóerős, és körülbelül 3,5 másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet. Az N csoportos gépek – amilyen az övé is – fő alkotóelemei nagyon sokban hasonlítanak az utcai autókéhoz.

Érdi Tibor, a pilóta édesapja a kilencvenes évek egyik meghatározó magyar ralisa volt: háromszor szerzett bajnoki címet az N csoportban piros Mazdájával, és abszolútban is több alkalommal állhatott a dobogó felső fokára egy-egy futam után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.