Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Március 26. 00:24, hétfő | Helyi

Védelemre felkészülve

Védelemre felkészülve

A megyei védelmi igazgatásban résztvevők számára központi felkészítő foglalkozást szervezett a Fejér Megyei Védelmi Bizottság.

A rendezvényen, amelyet dr. Dorkota Lajos, a Bizottság elnöke nyitott meg, öt előadás hangzott el, majd a résztvevők konzultációt folytattak a megyei kormányhivatal dísztermében.

A felkészítő foglalkozásra a megyei védelmi bizottság tagjai és állandó meghívottai, a települések polgármesterei, a megyei védelmi bizottságok munkaszervezeteibe beosztott szervezetek vezetői, a feladatok megoldásában irányító szerepet betöltők kaptak meghívást.
A közigazgatási reform folyamatát elemezte az első előadó, dr. Dorkota Lajos, a megyei védelmi bizottság elnöke, aki szólt a Fejér Megyei Kormányhivatal sokrétű tevékenységéről, a 16 szakigazgatási szerv munkájáról. Kiemelte: az elmúlt másfél év rendkívüli eseményei – mint pl. a vörösiszap-katasztrófa és a belvizek - is bizonyították, mindenki megtapasztalhatta, mennyire fontosak mindazok a témakörök, amelyek a felkészítő foglalkozás témaköreit alkotják.
A bevezető előadást követően dr. Paróczai Csaba, a megyei kormányhivatal igazgatója adott tájékoztatást a kormányhivatalnak a védelmi igazgatásban betöltött szerepéről. Rövid tájékoztatást adott arról, hogyan alakul át a területi védelmi igazgatási tevékenység, ezen belül a megyei, illetve a helyi védelmi bizottságok és a települések polgármestereinek feladatrendszere.

Ezután dr. Tokovicz József mérnök dandártábornok, a HM Védelmi Hivatal főigazgatója tartott előadást a védelmi igazgatás aktuális feladatairól, a jogszabályi változásokról. Elemezte a megyei védelmi bizottságok helyét, szerepét a védelmi igazgatás rendszerében.

A védelmi igazgatás területi szintű sajátosságait Szentes László, a megyei védelmi bizottság titkára ismertette, majd az egységes katasztrófa-védelmi rendszerről tájékoztatott Magosi Lajos tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. A megyénkre jellemző katasztrófavédelmi sajátosságokról, a feladatokról, a végrehajtás időszerű kérdéseiről Nagy Lajos tűzoltó alezredes, polgári védelmi főfelügyelő szólt.

Fejér Megyei Kormányhivatal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.