Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Február 27. 20:36, szombat | Helyi

Vereség Vác ellen

Vereség Vác ellen

Egy lesgyanús és egy potyagóllal szenvedett 2-0-s vereséget a Vác elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB II tizenhetedik fordulójában.

A vendégek sajnos jobbak, pontosabbak voltak, így megérdemelten vitték el a pontokat a Dunaújvárosi Stadionból.

Az elmúlt héten a Siófok ellen vereséggel mutatkozott be a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melyre most újabb nehéz feladat várt még akkor is, ha a pillanatnyilag kieső helyen álló Vácot fogadta a Dunaújvárosi Stadionban. A találkozó előtt a két gárda között mindössze hat pontnyi volt a különbség, vagyis mindkét fél számára igen komoly téttel bírt az összecsapás.

Ennek megfelelve nem estek egymásnak a csapatok, de jó volt látni, hogy a múlt heti összecsapáshoz képest magabiztosabban mozogtak a dunaújvárosi fiatalok, de fölénybe nem kerültek. A vendégek támadásaikat főként a jobb oldalukon vezették, melyekből három sarokrúgást alakítottak ki a 12. percben. Dánielt dolgoztatták meg a váciak, majd az első negyedóra végén Huszárik szabadrúgása után Szellák lőtt 20 méterről, melyet Palásthy könnyen védett. A 23. percben a sokadik jobboldali szögletet követően nem sikerült felszabadítaniuk a hazai védőknek, akik között a lesgyanús helyzetben lévő Tányéros közvetlen közelről passzolta a kapuba a labdát (0-1). Középkezdés után szinte azonnal növelhette volna előnyét a Vác, ha Rása egy kicsivel megfontoltabban céloz.

DSC_2159

Dánielnek kétszer egymás után kellett beavatkoznia. Először Zsolnai lövésénél, majd egy újabb jobboldali beívelés utáni fejesnél. Dobos Barna kettős cserével reagált a látottakra, melyet követően szerkezetet váltott a hazai együttes, melyhez eredményesség sajnos nem párosult. Fordulás után Tóth Tibor futott el jól a jobb oldalvonal mellett, beadására Huszárik ért oda, de lövése elkerülte a kaput. Két perccel ezt követően hihetetlen potyagólt kapott a hazai csapat. Megismételt szögletet végezhetett el a Vác, melyre rosszul mozdult ki kapujából Dániel, majd a továbbszálló labda az üresen álló és alaposan meglepődött Tóth Ferenc fejéről pottyant a gólvonalon túlra (0-2).

A folytatásban az apró szabálytalanságok miatt nem alakult ki folyamatos játék, amely a színvonalnak sem tett jót. A 76. percben hosszú idő után sikerült helyzetet kialakítani a vendég kapunál. Ekkor a váci felszabadítás nem sikerült, mivel a labdával a játékvezetőt találták telibe, mely Huszárikhoz pattant, aki 19-20 méterről a jobb oldali kapufát találta el. A maradék időben a vendégek magabiztosan tartották előnyüket, akik joggal vihették magukkal három bajnoki pontot.

Dunaújváros PASE – Vác 0-2 (0-1)

Dunaújváros PASE: Dániel Csaba – Vitos Norbert Elemér (Rosta Levente a 31. percben), Hajdók Gábor, Lorencz Márton, Barnucz Gergő, Koval Viktor, Huszárik Zsolt, Tamaskó Ádám (Kercsó Bence a 31. percben), Szellák Soma, Maka Alex (Ásványi Norbert a 63. percben), Tóth Tibor. Vezetőedző: Dobos Barna

Vác: Palásthy Dávid – Hegedűs Csaba, Tóth Barna (Frank Richárd a 22. percben), Tóth Barnabás, Tányéros Gergő, Zsolnai Richárd Tibor, Rusvay Gergely (Magos Mátyás a 71. percben), Rása Gergő, Németh Gábor Vince, Tóth Ferenc, Csirszki Martin Milán (Majoros Árpád a 46. percben). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Címkék: DPASE, futball, NBII, vác

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.