Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Január 24. 01:51, vasárnap | Helyi

Versbarátok a helyi kultúráért

Versbarátok a helyi kultúráért

Bizony nem mondható tömegesnek a részvétel a Bartók Magyar Kultúra napi ünnepségén, ahol átadták a Pro Cultura Intercisae díjakat is.

A Munkásművelődési Központ Írisz Versszínpada hat éve magas színvonalú irodalmi estjeivel, havi rendszerességgel megtartott verses teadélutánjaival hozzájárult a városi kulturális élet színesítéséhez és mélyítéséhez.
A versszínpad vezetője Bardocz Éva, szervezi a közösség előadásait, szabadidejében állítja össze az aktuális havi műsort, a versszínpad tagjai: Barna József, Ifj. Pálfalvi János, Kollárné Jánoki Anna.
2009 novemberében egy új program részeként az MMK felkérte a versszerető csapatot, hogy egy karácsonyi hangulatú, adventi teadélutánra készítsen egy irodalmi összeállítást. Ettől a naptól kezdve minden hónap utolsó hétfőjén rendszeresen tartják verses délutánjaikat az MMK színháztermében.
A havi rendszerességű előadásokon igyekeznek megemlékezni jeles ünnepeinkről, dunaújvárosi költők verseit mutatják be, így az irodalmi műveken keresztül közvetítik kulturális örökségeinket a városlakóknak, természetesen díjmentesen. Évente 14 előadást tartanak, ahol alkalmanként közel 100 résztvevő élvezi verses műsoraikat, nem mellesleg ezzel is színesítve az MMK programkínálatát.

Lelkiismeretes és magas színvonalú kulturális és hagyományőrző tevékenységük elismeréseként Dunaújváros MJV Közgyűlése a Pro Cultura Intercisae díjat az MMK ÍRISZ versszínpada részére adományozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.