Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Január 12. 15:32, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Veszélyes hulladékot ásott el egy vadaspark mellett

Veszélyes hulladékot ásott el egy vadaspark mellett

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki hosszabb időn keresztül egy vadaspark mellett ásta el az ártalmatlanításra átvett hulladékot - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Azt írták, hogy a férfi egy Pest megyei vadasparkot üzemeltető társaság alkalmazásában állt. Papíron kisegítőként dolgozott ott, de valójában ő irányította a társaság tevékenységét.

A társaság a vadaspark mellett lévő, körülbelül tizenegy hektárnyi területet bérbe vette az illetékes önkormányzattól azzal, hogy ott vadmentő központot hoz létre.

Ugyanezen társaság arra szerződött az egyik budapesti kerületi önkormányzattal, hogy 2018 áprilisától a náluk illegálisan elhelyezett zöldhulladékot és egyéb vegyes települési hulladékot elszállítja - közölte az ügyészség.

Emellett az elkövető 2018 májusában elvállalta a kiürítését egy, a vadaspark közelében lévő ipartelepen korábban működő cég raktárának, amelyben veszélyes hulladékokat is tároltak. A férfi azonban a hulladékokat nem a kijelölt lerakóhelyekre vitette, hanem a vadaspark mellett bérelt területen munkagépekkel gödröket ásott, illetve ásatott és azokba temette 2018 tavasza és júniusa között.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő