Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 09. 23:04, szerda | Helyi sport

Veterán világbajnok

Veterán világbajnok

Szarajevóban rendezték meg a közelmúltban a Veterán Birkózó Világbajnokságot, ahol a 35 év feletti korosztályok versenyeztek. A Dunaferr SE sportolói egy világbajnoki, egy 4. és egy 5. hellyel érkeztek haza.

A hivatalos jelentés szerint 33 ország nevezett a rangos eseményre. Érkeztek versenyzők az Egyesült Államokból, Marokkóból, Mongóliából, Görögországból, a skandináv országokból, Olaszországból, a volt Szovjet tagállamokból és számos más helyről.

A Dunaferr SE Birkózó Szakosztálya 5 versenyzővel képviseltette magát.

A kötöttfogás első versenynapján kiemelkedő teljesítményt nyújtott Varga József, aki az F korcsoport (61-65 éves korig) 76 kg-os súlycsoportjában világbajnoki címet szerzett.

Első mérkőzésén a háromszoros világbajnok észt versenyzővel birkózott, akitől a korábbi világversenyeken már kétszer is vereséget szenvedett. Most azonban nagyon nagy küzdelemben magabiztos versenyzéssel legyőzte, mely erőt adott a további meneteléshez. A döntőbe jutásért litván ellenfelét utasította maga mögé, majd a döntőben az amerikai versenyzőt egy percen belül két vállra fektette és világbajnok lett.

Mátyás Gábor a B korcsoport (41-45 éves korig) 69 kg-os súlycsoportjában megnyerte első mérkőzését norvég ellenfelével szemben. A folytatás kevésbé sikerült, a bronz mérkőzésen nyert helyzetből taktikai hiba miatt veszített, végül az 5. helyen végzett.

A második versenynapon Király Ferenc a D korcsoport 130 kg-os súlycsoportjában vereséget szenvedett a román versenyzőtől, aki nem jutott döntőbe, így Király helyezetlenül zárt.

A harmadik versenynapon Szabó János a második mérkőzése után nem tudta folytatni a küzdelmeket sérülés miatt, végül 4. lett. Papp Gyula az A korcsoport (35-40 éves korig) 130 kg-os súlycsoportjában első mérkőzésén egy pontos vereséget szenvedett az orosz versenyzőtől. Majd ezt követően betusolta török ellenfelét. A harmadik mérkőzésén 3-0-ra vezetett, de a második menetben mongol ellenfele jobban bírta erővel és végül megfordította a mérkőzést. A negyedik meccsen grúz birkózó ellen küzdhetett, ahol vereséget szenvedett a későbbi világbajnoktól. A becsületes küzdelem végén Papp Gyula a 4. helyen végzett.

A Dunaferr SE összességében jól szerepelt, egy első, két negyedik és egy ötödik helyet szereztek sportolóink.

A képen balról jobbra: Szabó János, Papp Gyula, Mátyás Gábor, Varga József, Király Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése