Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Május 30. 07:25, hétfő | Kék hírek

Vezetés ittas szemüvegben is

Vezetés ittas szemüvegben is

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság a tavalyi évhez hasonlóan idén is megszervezte azt a versenyt, amire cégek, vállalatok, sajtóorgánumok, valamint rendvédelmi és társszervek jelentkeztek, hogy összemérjék KRESZ tudásukat és vezetési k

Budavári Árpád r alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a versenyzőket. Beszédét azzal kezdte, hogy míg 2009-ben rosszak voltak a baleseti statisztikai mutatók a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén, addig 2010-ben – amikor megrendezésre került az első ilyen verseny – 23%-kal javultak a statisztikai adatok. Természetesen mindezt csak zárójelben jegyezte meg, ugyanakkor elmondta, valóban van jelentősége az ilyen jellegű baleset-megelőzési programoknak, melyek Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata által több éve életre hívott Közbiztonsági Programsorozat részeit képezik.

Köszönetet mondott elsősorban azon kollégáinak, akik a verseny megszervezésében és lebonyolításában közreműködtek, valamint az önkormányzat közbiztonsági alapítványának illetve a rendőrszakszervezetnek, és nem utolsó sorban azon dunaújvárosi cégeknek, akik a rendezvény létrejöttéhez segítséget nyújtottak.

A hivatalos megnyitót követően két részre oszlott a versenyzők tábora. Voltak, akik az Október 23. térre mentek az 55 kérdéses KRESZ tesztlapot kitölteni, míg mások az Inno Parkban kezdtek az ügyességi pályán. Itt két civil rendőrautó várta a sofőröket, egy Opel Astra és egy Suzuki Sedan. Pénzfeldobással dőlt el, ki melyikkel megy végig a pályán.

A bójaérintéstől kezdve a tolatáson át, a kalodában való megfordulásig számos feladat várta itt a versenyzőket. Először gyalogosan járták körbe a „terepet” Kőhalmi László r. zászlóssal, a verseny főszervezőjével, majd ezt követően ültek autóba, és indult el a stopper.

Az ügyességi pályán mind a szintidő, mind a hibapontok számítanak. Idén azonban –változtatva a tavalyi koncepción – a rendvédelmi és társzervek által kiállított csapatok külön kategóriában indultak kevesebb szintidővel.

A verseny még a délután folyamán is folytatódik, így a dunaújvárosi érdeklődök akár személyesen is megnézhetik az Inno Parkban a versenyt, ahol a válllakozó kedvűek még az ittas szemüveget is kipróbálhatják.

Mint az az eredmények alapján kiderült, a civilek között a legjobb tesztet mindössze két hibaponttal Szalontai Róbert írta az Alba Volán csapatából.

A legügyesebb sofőr 25 hibaponttal Bánfai Zoltán lett a Spar Áruház csapatából.

Az egyenruhások között a legjobb tesztelő 0 hibaponttal Sárvári János tűzoltó lett.

A legügyesebb sofőr 3 hibaponttal Morvai Géza lett a rendőrség csapatából.

A civil csapatok versenye a következőképpen zárult:

8. helyen végzett 720 ponttal a Dunaújvárosi Hírlap csapata

7. helyen végzett 655 ponttal a VÉD SZ csapata

6. helyen végzett 494 ponttal a Hankook csapata

5. helyen végzett 479 ponttal a Ferrobeton csapata

4. helyen végzett 476 ponttal a dunaújvárosi Spar Áruház csapata

Harmadik lett 467 ponttal a DSTV csapata

Második lett 344 ponttal a dunaújvárosi Alba Volán csapata

Első lett 254 ponttal az Agrospeciál Kft. csapata.

Az egyenruhások kategóriájában a következő eredmények születtek:

5. helyen végzett a NAV 779 ponttal

4. lett a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 620 ponttal

Harmadik lett 593 ponttal a dunaújvárosi mentők csapata

Második lett 588 ponttal a Pálhalmai BV Intézet csapata

Első lett 365 ponttal a dunaújvárosi Tűzoltóság csapata.

A civilek között összesítésben Nyámándi Gábor lett a legjobb 59 ponttal, aki az Agrospeciál Kft. csapatának tagja volt.

A hivatásosoknál a legjobb eredményt Sárvári János érte el 60 ponttal a dunaújvárosi tűzoltók csapatából.

A verseny végén minden csapat emléklapot vehetett át Fekete Mihály r. őrnagytól, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetőjétől. Őrnagy úr volt az, aki a kupákat is átadta az első három helyezettnek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után