Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Március 12. 23:04, kedd | Helyi sport
Forrás: Dab.Docler: Spigott-Mudra László

Vezetnek az Acélbikák a döntőben

Vezetnek az Acélbikák a döntőben

Taktikus, érett játékkal szerezte meg a MOL Liga fináléjának első győzelmét a Dab.Docler jégkorong csapata a HSC Csíkszereda ellen. Kiss Richárd ismét győztes gólt lőtt, s bár utána erősködött a vendégcsapat, Vaszjunyin bombája vég

A siker reményében korcsolyázott jégre ma este a Dab.Docler jégkorong csapata a MOL Liga döntőjében, ahol az a HSC Csíkszereda volt a dunaújvárosiak ellenfele, mely ellen idén még negatív volt az Acélbikák mérlege.

Megérdemelt hazai előny

Nagy iramban kezdték a mérkőzést a csapatok, melynek első valamire való helyzete a vendégek kapuja előtt alakult ki Hüffner bombája után. Az első hét-nyolc percben aktívabbnak tűnt a DAB, ám a vendégek remekül megszervezték védelmüket, így ritkán tudtak csak odakerülni Kozuch ketrece elé a Lundh-tanítványok. A 9. percben Sevelának is játékba kellett már avatkoznia, de hozta a rutinmunkát a DAB hálóőre, majd ismét a HSC harmadában zajlott a játék, ám hiába Fadrny kiállítása, nem sikerült élni Galaniszéknak az adódó helyzetekkel. A harmad hajrájában előbb Virág előtt adódott nagy ziccer, majd Peterdi lőtt zúgó kapuvasat, ám gól nem született, így egállal vonulhattak pihenőre a csapatok.
A második felvonást hatalmas elánnal kezdte az Acélbikák alakulata, mely gyakorlatilag kapuja elé szorította ellenfelét, ám hiába a számtalan helyzet, a továbbra is kiválóan védő Kozuch kapus lehúzta a rolót, s amikor már ő is verve volt, akkor újból a kapuvas húzta ki szorult helyzetéből. A 26. percben ismét előnybe kerültek a Bikák, s bár ezt nem sikerült gólra váltani, nem sokkal azután, hogy kiegészült a vendégcsapat, Gröschl adott hajszálpontos passzt Nagy Richárd elé a kapu mögül, aki kapásból a bal sarokba bombázott, így a bajnokságot eldöntő gól után övé lett a MOL Liga fináléjának első találata is (1-0).

Vaszjunyin eldönti

A bekapott találat nagyobb iramra ösztökélte az erdélyieket is, akik legjobbjai egyre több időt töltöttek a jégen, s bizony egyre több feladata volt Sevelának is. A 32. percben ráadásul előbb Galaniszt, majd egy minutummal később Mihalikot is kiállították a játékvezetők, ám a házigazdák kiváló védekezéssel húzták ki a szimpla, valamint kettős hátrányokat, s ha a véghajrában egy-két kontrájuk kicsit pontosabb, akár tovább is növelhették volna előnyüket, így azonban még bőven ígért izgalmat a harmadik felvonás. Melynek elejét nagyon megnyomta a HSC, ami nem is csoda, hiszen nekik kellett jönniük, míg a Bikák inkább az ellenfél hibáiban, valamint eredményes kontrajátékukban bíztak leginkább.
A játékrész első hét-nyolc percében nagy erőket mozgósított a Csíkszereda, ám egy újabb hazai villanás végképp eldöntötte a találkozót. A 49. percben Gröschl harcolt meg erőszakosan egy korongért az ellenfél harmadában, majd Vaszjunyin elé játszott, aki védhetetlen lövést zúdított a jobb felsőbe (2-0). A második hazai találat érthetően letörte a vendégeket, míg a DAB innentől kezdve semmi kockázatot nem vállalt, s rendkívül taktikusan őrizte előnyét. Az utolsó percek semmi izgalmat nem hoztak, mert a HSC nem tudott, az Acélbikák meg nem is nagyon akartak támadásokat vezetni, így a nagy iramú, de a téthez képest rendkívül sportszerű csata végén a Lundh-csapat örülhetett a megérdemelt győzelemnek. Az első lépést tehát megtették a címvédés felé a DAB hokisai, ám nagyon messze még a sorozat vége, melynek újabb találkozóját holnap este fél hattól játsszák a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Mestermérleg

Stephan Lundh: - Izgalmas, jó mérkőzést játszottunk a HSC-vel, mely nagyon erős csapat, s ezt ma is bizonyította. Mindkét kapus remekül védett, ma az döntött, hogy az adódó helyzeteinkből mi kettőt értékesíteni tudtunk, ők meg egyet sem. A védelmünk jól működött a harmadik harmadban, ezzel együtt holnapra további javulást remélek a csapattól, s remélem, hogy mindkét kapu előtt határozottabban játszunk majd.

Gál Sándor: - Megérdemelten nyerte a DAB a mérkőzést, hiszen két gólt lőtt, míg mi egyszer sem voltunk képesek kapuba találni. Akadtak problémáink a játék szervezésével, nem igazán működött a támadójátékunk, de ma este igyekszünk kielemezni mindent, s holnap ismét megpróbáljuk legyőzni a házigazdákat.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda
2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Kiss D. (1), Szappanos, Galanisz, Kiss Á., Hüffner (1), Nagy R. 1, Azari, Mihalik, Peterdi, Tőkési, Chvatal, Vaszjunyin 1, Gröschl (2), Virág, Szabados, Papp V., Strenk, Papp Cs.
Vezetőedző: Stephan Lundh

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára