Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Szeptember 07. 07:48, szerda | Helyi sport

VII. Nagy Sportágválasztó

VII. Nagy Sportágválasztó

Városunk idén is bekapcsolódik az országos rendezvénybe, ismét választhatunk sportot magunknak.

Több, mint 30 kipróbálható sportág, híres sportolók, tánc, úszás és még sok más lehetőség mindezeket megismerhetjük a VII. Nagy Sportágválasztó keretein belül szeptember 23-24-én.

Több, mint 10 évvel ezelőtt született meg a fővárosban az elmúlt évek egyik legsikeresebb, a lakosságot megszólítani kívánó rendezvénysorozata a Nagy Sportágválasztó névvel ellátott program. Az elmúlt években az ország számos városa – köztük Dunaújváros is - csatlakozott e rendkívüli sporteseményhez, amelynek célja, hogy minél szélesebb körben felhívja a lakosság figyelmét a rendszeres sport és mozgás jótékony hatásaira. A két napos ingyenes rendezvényen a látogatók az adott városban és a környező településeken elérhető sportágakat ismerhetik meg, híres sportolók irányításával. Dunaújváros, 2010. évben adott először otthont ennek a magas színvonalú, kiemelkedően közcélú sport napnak, amelyen a közel 1000 regisztrált látogató, a 27 bemutatkozó sportággal találkozhatott. A 2011-es évben már mintegy 1300 leendő sportolónak sikerült ellátogatnia a Dunaújvárosi Nagy Sportágválasztóra. Évről évre egyre többen látogatottak ki az eseményre, a tavalyi évben pedig már közel 2100 főre növekedett a résztvevők száma. Amint az adatok és az összesített tapasztalatok is mutatják, igény van városunkban az ilyen jellegű sporteseményekre, melyeket a lakosság pozitív visszajelzései is megerősítenek.

És hogy mit lehet idén kipróbálni, mikor, és hol? Íme a részletek:

Sportok: Röplabda, Birkózás, Kajak-kenu, Torna, Úszás, Jégkorong, Vízilabda, Brasil Jiu Jitsu, Aikido, Hastánc, Szurkolólányok, Kung-fu, Kangoo, Zumba, Kézilabda, Asztalitenisz, Kosárlabda, Speed Fitness, Futball, Gyermek kungfu, Hip-Hop tánc, Break tánc, Step aerobic, Funkcionális tréning, TRX, Akrobatikus rock and roll, Pom Pom, Fashion dance, Latin táncok, Modern tánc, Magyar néptánc, Önvédelmi képzés nőknek

Helyszín: Fabó Éva Sportuszoda és Vasvári Pál Általános Iskola udvara (Dunaújváros, Építők útja)


Nyitva tartás: péntek és szombat 09.00 – 17.00
A pénteki nap az előre bejelentkezett iskolás és óvodás csoportoknak van fenntartva, de 14.00 órától mindenki számára nyitottak a kapuk, a szombati nap pedig teljes egészében a családoké, nagyközönségé.


Szervező: Euroshow Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek