Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Augusztus 06. 06:13, szombat | Helyi sport

Villámkarrierrel került az Európa-bajnokságra

Villámkarrierrel került az Európa-bajnokságra

Bese Barnabás dunaújvárosi felmenőkkel rendelkezik.

A közelmúltban megrendezett és a magyar válogatott számára sikeresnek nevezhető labdarúgó Európa-bajnokságon, talán sokan nem is sejtik, de volt dunaújvárosi érdekeltségű sportoló is. Mégpedig nem is akárki, hanem a portugálok ellen csereként pályára lépő Bese Barnabás.
A Gera Zoltánt váltó játékos az MTK színeiben szerepelve került Bernd Storck látókörébe és a válogatottba. A fiatal, 22 éves játékos ugyan Budapesten született (1994. május 6-án), de szülei révén mégis városunkhoz köthető.
Barnabás eredetileg jobbszélső volt, ám László Csaba, az MTK vezetőedzőjeként a 2015/2016-os szezonra a védősorig vezényelte vissza, ahol annyira jól játszott, hogy az egész szezonra megragadt, és végig kezdő játékos maradt.


Barna minden szintet bejárt a korosztályos válogatottakban, és 2016 tavaszán még az U21-es csapattal készült volna, amikor a szövetségi kapitány Lovrencsics Gergő sérülése miatt behívta a felnőtt keretbe. A folytatás ismert. Gelsenkirchenben, a németek elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be a válogatottban, a második fellépésére pedig már a kontinensviadalon, Lyonban került sor, a portugálok elleni 3-3-as döntetlen alkalmával.
- Őszintén bevallom nem számítottam rá, hogy Bernd Storck beválogat, de rendkívül örültem neki. Azt gondoltam, hogy nem leszek kezdő, de azt azért reméltem, hogy kapok időt a bizonyításra. Az pedig, hogy egy egész félidőt játszhattam, óriási örömmel tölt el.
A magyar válogatott sikere véleményem szerint annak köszönhető, hogy a pályán és azon kívül is csapatként dolgoztunk és viselkedtünk. Bízom abban, hogy ez csak az út kezdete és sok szép sikert érünk még el a közeljövőben.
A labdarúgó szereplését nem csupán a fővárosból kísérték figyelemmel, hanem Dunaújvárosból is. Édesanyja és az anyai ág ugyanis dunaújvárosi.
- Édesanyám és a családja dunaújvárosi származású. Anyu a Vasváriba, majd a Münnich Ferenc Gimnáziumba járt és ezt követően a Testnevelési Főiskolán folytatta tanulmányait. Itt ismerkedett meg édesapámmal. Anyu szülei, a nagyszüleim is sokáig Dunaújvárosban éltek, majd Kisapostagra költöztek és végül ők is a fővárosba. De a nagybátyám és az unokatestvéreim a mai napig a kohászvárosban élnek. – mesélte a játékos, majd folytatta: - Sőt, most, hogy az MTK új stadionját építik, mi is minden második hétvégén Dunaújvárosban játszunk, az egykori Dunaferr stadionja ugyanis a hazai pályánk. Pillanatnyilag a klubcsapatomra koncentrálok, igyekszem minél jobb játékkal felhívni magamra a figyelmet, hogy a válogatott tagja maradhassak. Az pedig, hogy védőként, vagy csatárként vesznek számításba, szinte teljesen mindegy, a lényeg, hogy játszhassam.
S valóban, aki látni szeretné a félig dunaújvárosi játékost, megteheti kéthetenként szombaton, ha kilátogat az MTK mérkőzésére a helyi stadionba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: