Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. December 29. 13:25, vasárnap | Helyi

Visszatekintés

Visszatekintés

Év végi sajtótájékoztatóra invitálta Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere a média képviselőit.

Összefoglaló, kronologikus visszatekintésében szót ejtett az átalakulásokról, a Megyei Kormányhivatallal együttműködő tevékenység során elkönyvelhető fejlődésről, változásokról, s mindarról, ami Dunaújváros polgárait érintette, érinti.


- Mire a legbüszkébb, ami optimizmusra adhat okot városunk életében?


- Nem ragadnék ki külön eseteket, amiről beszámoltunk ma itt a városfejlesztési eseményekről… A legfontosabb, hogy a magyar kormány úgy állt a településekhez, hogy az adósságspiráltól több mint 1200 önkormányzatot megszabadított, beleértve Dunaújvárost is. Ez annyit jelent, hogy egy reális értelemben vett nyugodt, stabil költségvetés tervezéssel, egy a februárban elfogadható költségvetési rendelettel futhatunk neki a következő évnek. Húsz év után, akármilyen politikai összetételű testület fogja vezetni az önkormányzatot 2014 októberétől – letisztított költségvetéssel, adósságoktól megszabadított állhat neki és fejleszthet. Erre vagyok legbüszkébb jelen pillanatban Dunaújvárosban.


- Mi az, ami lelkületben felötlik Önben az üzeneteket illetően?


- Lelkileg? A foglalkoztatottság kérdésköre. Magam is Budapesten születtem, ám egyéves korom óta élek ebben a városban. Ez a város, ha tetszik, ha nem, ez a vasműre épült. Ez tény. Nekünk egyetlen egy felelősségünk van, a magunk lehetőségeivel élve megmenteni a Dunaferrt. Nem a jelenlegi kormány adta el, nem a jelenlegi városvezetésnek van köze hozzá, de a mi "nyakunkba szakad" a probléma. Teljesen mindegy, hogy ide ukránok jönnek, vagy oroszok, mi dunaújvárosiak és a város környékén élők mindig itt fogunk maradni, itt fogunk élni, nyugodtan szeretnénk sétálni az utcán, és itt szeretnénk családjainkat eltartva élni. Éppen ezért egyetlen feladatunk van, mind kormányzati szinten, mind pedig helyben, a magunk lehetőségeivel élve: a vasmű kapcsán a kellő intézkedések megtétele, továbbá új, más jellegű (ha nem is ennyi munkavállalót foglalkoztató, de minél több, kisebb, ám nagyobb értékű) beruházás idevonzása a városba. Mindenkinek sikeres Új Évet kívánok 2014-re!
(pálinkás)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.