Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Július 30. 09:53, péntek | PR
Forrás: (x)

Vitaminokkal felvehetjük a harcot a hajhullás ellen

Vitaminokkal felvehetjük a harcot a hajhullás ellen

Vannak esetek, amikor teljes javulást érhetünk el.

Az életben akadnak olyan helyzetek, amikre nem vagyunk kellően felkészülve, ezért átvészelésük komoly megterhelést jelent szervezetünk számára. Igaz ez akár egy betegségre, ami az immunrendszerünket teszi próbára, de akár egy bonyolultabb élethelyzetre is, ami érzelmileg visel meg bennünket. Ilyen nehéz időszakok gyakori következménye a hajhullás, amivel szintén nem könnyű szembenézni. Amennyiben tehát nem genetikai problémáról van szó, bárkivel előfordulhat ez a probléma, amire viszont létezik megoldás.

Amennyiben a hajhullást az előbbiek valamelyike, azaz a stressz, illetve a vitaminhiány okozza, kicsit könnyebb dolgunk van a gond orvoslásával, mint más esetekben. Alapvetően betegségtől függetlenül mindenkinek javasolt odafigyelni az étrendjére, ezen belül is a vitaminbevitelre, lényegében tehát az egészséges életmód követésére, így a megfelelő mennyiségű testmozgás gyakorlására is, viszont amikor ezzel a kellemetlenséggel szembesülünk, akkor hatványozottan fontossá válnak az előbbiek. Az egészséges haj alapfeltétele az egészséges életmód. Ha az étrendünk nem biztosítja a kellő mennyiségű vitamint, akkor szükséges a pótlása, amihez ideális megoldás a hajhullás elleni vitamin.

Vannak viszont olyan esetek is, amikor az életmódunknak a közvetett hatása a hajhullás, ugyanis a hormonális változások hátterében a stressz is állhat. Mindkét nem szervezetében előfordul a dihidrotesztoszteron, ami a tesztoszteron fő metabolitja, amikor ennek megnövekedik a mennyisége, akkor alakulhat. A finasteride nevű szintetikus antiandrogén ennek egyik eszköze, ami elnyomja a hajhagymák zsugorodásáért felelős enzimet. Ennek alkalmazása különösen az enyhén vagy közepesen kopasz férfiak esetében javallott. A megoldások nem merülnek ki ennél az eredetileg megnagyobbodott prosztata kezelésére használt antiandrogénnél, hiszen még sikeresen alkalmazható bizonyos esetekben a cink, a jód vagy a szelén is. De a minoxidil, valamint a biotin is segítségünkre lehet, míg utóbbi csökkenti a hajhullást, előbbi értágítóként segíti a fejbőr vérellátásának javítását.

A fotó forrása:
puhhha / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.