Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Június 10. 09:00, szerda | Helyi

Volt egyszer egy csapat

Volt egyszer egy csapat

Bár a futballt kifejezetten férfiak sportjának tartják, városunkban a hölgyek is sikerrel hódolnak ennek.

. Sőt, volt egy csapat, ami jelentős sikereket is mondhatott magának. A közösségi oldalon számos fotót osztott meg az egykori Pentele női labdarúgó csapatról Szabó Tamás, a névadó Pentele Egyesület elnöke. A képeken szereplő lányokkal, azóta már felnőttként, anyukaként találkozhatunk.
- A PENTELE Egyesület égisze alatt működött a női labdarúgócsapat, amelyben a saját nevelésű játékosokra építve határoztuk el a nemzeti bajnokságban való részvételt. Jól emlékszem, hogy az első mérkőzést a Szabadkai Szpartak ( Szerbia első bajnoka) csapatával játszották Újfehértón 1989-ban. A nagyhírű ellenfél 5:0-ra legyőzte a fiatal csapatunkat, de ez nem vette el a kedvüket.( Pentele 1998. U15 Országos bajnok )

Olyannyira, hogy később az 1993/94-es bajnokságban már az első osztályban szerepelhetett a csapat. Legsikeresebb éve az 1994/95-ös bajnoki idény volt, amikor az NB I-es osztályban a hetedik helyen végzett az együttes, és az első négy közé jutott a Magyar Kupában. Ebben az évben érte el a legnagyobb sikerét, amikor a németországi Zwickauban rendezett nagyszabású női labdarúgó tornán 10 német első- másodosztályú csapatot megelőzve végzett az első helyen.
Szerény költségvetésből, szinte fillérekből működtünk.

A csapat edzői is ingyen dolgoztak. Köszönet érte Sárai Györgynek, Szentandrásy Gyulának, Vass Pálnak, Magasházi Józsefnek és Gurbai Bélának. Az utánpótlás edző Szabó Zsolt Róbert, technika vezető Veszprémi Zoltán és Vígh Gyula voltak.

( Szabó Tamás albumjából)

A csapat kiemelkedő játékosai: Pucsek Erzsébet egyszeres felnőtt válogatott, Simai Barbara B válogatott, Paulik Éva és Szerényi Orsolya utánpótlás válogatott, Ádám Anita, Virág Andrea, Szabó Beatrix, Tóth Anita, Ifjúsági EB-n szereplő játékos, míg Pusoma Mónka, Bécs Brigitta és Mauterer Zanett ifjúsági válogatott játékos lett .
A csapat egyéb sikerei között kiemelkedik az 1998-as év amikor az U15-ös serdülő csapat kétszáz induló együttes közül megnyerte az országos labdarúgó bajnokságot. A csapat tagjai voltak Papp Mária ( Gárdonyi Iskola ), Molnár Nikolett (Szilágyi),Pusoma Mónika (Hild), Széplaki Anikó (Gárdonyi), Albi Bea (Szilágyi) ,Hegedűs Mónika (Hild), Borbély Anett(Szilágyi), Abaffy Réka (Arany), Tóth Dóra (Arany), Lakatos Zsuzsa (Arany), Cserepes Mónika (Hild) .
A megszűnésnek oka és a pályahiány és természetesen az anyagiak voltak. De én még ma is szívesen irányítok a DPASE-ba határontúli sportolni vágyó fiatalokat. Egy biztos, hogy a női sportegyesületek mindig sokkal mostohábbak a sportszponzorokbál, mint a férfiak, de ez az időszak mindig is szép emlék marad, remélem mindannyiunknak.

címlap:Pentele NB I-es csapata 1995-96.

Címkék: női foci, Pentele

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.