Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Március 10. 11:24, csütörtök | PR
Forrás: (x)

WordPress weboldal - Miért jó választás vállalkozásod számára?

WordPress weboldal - Miért jó választás vállalkozásod számára?

Ha saját weboldalt szeretnél vállalkozásod számára, akkor jó eséllyel találkoztál már a WordPress kifejezéssel.

Egy nagyon népszerű webes technológiáról van szó, ami nagyban megkönnyíti az üzleti weboldalak elkészítését és üzemeltetését. Ebből a cikkből megismerheted a WordPress-el kapcsolatos legfontosabb információkat, illetve azt, hogy ha épp weboldal készítés előtt állsz, akkor miért érdemes megfontolnod a használatát.

Ha saját weboldalt szeretnél vállalkozásod számára, akkor jó eséllyel találkoztál már a WordPress kifejezéssel. Egy nagyon népszerű webes technológiáról van szó, ami nagyban megkönnyíti az üzleti weboldalak elkészítését és üzemeltetését. Ebből a cikkből megismerheted a WordPress-el kapcsolatos legfontosabb információkat, illetve, hogy ha épp weboldal készítés előtt állsz, akkor miért érdemes megfontolnod a használatát.

Mi az a WordPress?

A WordPress egy tartalomkezelő rendszer, azaz egy olyan szoftver ami segít könnyedén létrehoznii és módosítani egy weboldal tartalmát. Ennek köszönhetően programozói tudás nélkül is belevághatunk a weboldalak elkészítésébe.

Ettől függetlenül igénybe vehető fejlesztői segítség, valamint ha te magad értesz a programozáshoz, akkor még többet kihozhatsz a rendszerből, de előképzettség nélkül is profi honlapokat lehet létrehozni a használatával.

Milyen előnyök szólnak mellette?

A legfőbb előny a könnyű használatban rejlik. A WordPress néhány kattintással telepíthető a tárhelyedre, így pár perc alatt létrehozható a szükséges infrastruktúra. Ezt követően pedig egy vizuális felületen hozhatsz létre új oldalakat, bejegyzéseket, módosíthatod a megjelenést, vagy a legfontosabb beállításokat.

A WordPress rendkívül könnyen bővíthető. Bővítmények segítségével új funkciókat adhatsz a weboldaladhoz. Többek közt webáruház funkciókkal vértezheted fel a weblapod, menedzselheted a Facebook marketing tevékenységed, támogathatod a keresőoptimalizálási törekvéseidet, vagy beágyazhatod az Instagram profilodat. Emellett sablonokat is letölthetsz, amelyekkel profi megjelenésű weblapot hozhatsz létre.

Maga a szoftver teljesen ingyenesen letölthető és felhasználható. Sőt számtalan ingyenes bővítmény és sablon érhető el, így teljesen minimális befektetéssel saját weblaphoz juthatsz.

Milyen hátrányai vannak?

Az előnyök mellett persze hátrányokkal is szembe kell néznünk. Az egyik ezek közül, hogy időt kell szánni a rendszer kezelésének elsajátítására. Igazán intuitív a kezelőfelület, de mint minden szoftvernél, úgy itt is van egy tanulási görbe.

Mivel rengetegen használják a WordPress-t (a cikk írásának időpontjában az interneten található weboldalak több, mint 40%-a WordPress alapú) ezért kedvelt támadási felület a hackerek számára. Ez ellen megfelelő gyakoriságú karbantartással könnyű védekezni.

Amit még fontos megemlíteni, hogy több tízezer bővítményt találhatsz az interneten, de nem érdemes minden problémát azonnal egy újabb plugin telepítésével orvosolni. Előfordulhat, hogy a bővítmények nem képesek párhuzamosan működni és így könnyen technikai problémákkal találhatjuk magunkat szemben.

Milyen weboldalak készíthetőek a szoftverrel?

Számtalan különböző típusú weboldalt készíthetünk WordPress-re alapozva, mivel egy rendkívül rugalmas rendszerről van szó. Többek közt a következő weboldal típusok esetén szoktuk alkalmazni:

- Üzleti bemutatkozó oldalak
- WordPress alapú webáruházak WooCommerce bővítmény használatával
- Blogok
- Landing oldalak
- Portfólió weboldalak
- Komplex, nagy adatbázist igénylő oldalak, pl.: ingatlanos, vagy használtautós weblapok

Hogyan juthatsz hozzá a WordPress-hez?

A legtöbb magyar és külföldi tárhelyszolgáltató biztosítja az “egy kattintásos telepítést” azaz a tárhely felületén némi adatot megadva mindent elvégez helyetted egy automatizált rendszer.

Ezen kívül letöltheted a WordPress hivatalos weboldaláról a fájlcsomagot és tárhelyedre feltöltve azt a rendszer végigvezet a telepítés folyamatán.

Telepítést követően rögtön használatba is vehető a weboldal.

Végszó

Manapság elképzelhetetlen, hogy egy vállalkozásnak ne legyen saját weblapja. Ez az online megjelenés alapja és az olyan eszközöknek köszönhetően, mint a WordPress, még sosem volt ennyire egyszerű saját weblaphoz jutni.

Címkék: weboldal, wordpress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.