Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Április 25. 07:21, szerda | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

WTCC: Michelisz és Wéber is rajthoz áll a debütáló Slovakia Ringen

WTCC: Michelisz és Wéber is rajthoz áll a debütáló Slovakia Ringen

A marokkói „kitérő" után a túraautó-világbajnokság (WTCC) mezőnye visszatér Európába.

A negyedik fordulót egy, a sorozat számára új pályán, a Diósförgepatony (Orechová Poton) melletti Slovakia Ringen rendezik meg. Az 5922 méter hosszú aszfaltcsík hosszú egyenesekkel, tempós, gyors kanyarokkal tűzdelt, amely kedvezhet a BMW-k számára, így a Zengő Motorsport bizakodva tekinthet a soron következő versenyhétvégére.

A Zengő Motorsport ezen a hétvégén újra két versenyzővel, Michelisz Norberttel és Wéber Gáborral áll rajhoz. A Dunaszerdahelyhez közeli ringen egyik pilótánk sem teljesített futamot versenykörülmények között, így annak ellenére, hogy a szomszéd országban kerül sor a viadalra, minden versenyzőnek tanulnia kell a világbajnokságon debütáló aszfaltcsíkot.

A világbajnoki pontversenyben három forduló után Michelisz Norbert 26 ponttal a 9. pozícióban áll, a Yokohama Drivers' Trophy értékelésben pedig 32 ponttal negyedik a rangsorban, 19 pont hátránnyal az élen álló Pepe Oriola mögött. Wéber Gábor az eddigi három hétvége közül kettőn vett részt, az első világbajnoki pont még várat magára, a független versenyzők között három egységgel a 10. helyen áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.