Városlista
2022. szeptember 28, szerda - Vencel

Hírek

2014. Február 01. 17:08, szombat | Helyi
Forrás: Infodunaújváros

XV. Kocsma kvíz a Kaptárban

XV. Kocsma kvíz a Kaptárban

Időről időre megrendezésre kerül a Kocsma kvíz elnevezésű program a Kaptárban, amelyen összemérhetik csapatok a lexikai tudásukat.

Ez, immáron a 15. alkalom volt, hogy ilyen jellegű vetélkedőre került sor, s a legutóbb egy éve, januárban. Négyfős csapatokban, összesen húszan küzdenek a legtöbb pontért, amelyekhez három nehézségi szakaszon kell túl jutni. A kérdéskörök után megbeszélésre kerülnek a helyes megfejtések, esetleg vitatkozni lehet az eltérő információkról. Több témában kerülnek a versenyzők elé a kérdések. Történelmi, bulvár, film vagy lehet éppen zenei, kocsmával kapcsolatos kérdés is a megmérettetés során.
A 2014-es év első kvízét a Szeszszpanyol csapata nyerte, ajándékuk néhány pohár, egy kocka sör és egy kevés rágcsálni való; utána pedig zene és tánc kifulladásig.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.

2022. Augusztus 26. 08:58, péntek | Helyi

Rengeteg gránátot találtak Szombathelyen

Összesen 155 darab 82 milliméteres második világháborús szovjet aknavetőgránát került elő Szombathelyen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede csütörtökön a Facebook-oldalán.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 17. 14:03, vasárnap | Helyi

Szabadstrand nyílt Tiszabábolnán

A vízi turizmusnak, az ökoturizmusnak óriási a szerepe a dél-borsodi, tiszai települések életében, ezért is jelentős lépés, hogy Tiszabábolnán szabadstrandot nyitottak