Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 01. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Zöld kalandok a Tisza-tónál

Zöld kalandok a Tisza-tónál

Sokoldalú kikapcsolódást és a környezettudatos életmóddal történő ismerkedés lehetőségét kínálja mindenki számára az idén már második alkalommal, augusztus 5. és 7. között megrendezendő Tó-vidék Fesztivál.

Az esemény minden programja interaktív szórakoztatásra, ugyanakkor az öko-életmód és a vidéki értékek ápolásának terjesztésére épül.

A fesztiválon a környezetbarát megoldások bemutatása és a témába vágó előadások mellett a vendégek hasznos információkhoz juthatnak mindennapi életük környezettudatosabbá tételéhez. A rendezvényen számos zöld és civil szervezet, szakmai kiállító képviselteti magát. A Réti-hajón a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület várja a befőzési praktikákra kíváncsi látogatókat, de azok is találhatnak maguknak elfoglaltságot, akik konyhakerti növények nevelésének gondolatával kacérkodnak. A Tudatos Vásárlók Egyesülete az Ökofitnesszel ismerteti meg a közönséget, a Kötháló segít kiszámolni az ember ökológiai lábnyomát, míg az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület energiahatékonysági tanácsokkal látja el a Szalma-ház vendégeit.

A II. Tó-vidék Fesztivál Vendégváró Tanyák programján a tanyagazdák célja a vidéki élet fenntarthatóságának bemutatása gyakorlati és játékos példákon keresztül a közönség aktív részvételével. Megismerkedhetnek többek között a helyi termékek fogyasztásának jelentőségével, valamint a megújuló energiák használatával. Különlegességet jelent a látványos cigány tanya, amely a cigányság életmódjának és kultúrájának egy érdekes szeletét mutatja be.

A fesztivál fellépői a magyar popzenei élet jeles képviselői: Rúzsa Magdi, az Első Emelet, valamint Fenyő Miklós szórakoztatja a közönséget. Színpadra lép DJ Dominique, a Sebő Együttes, az Agria Swing Band és Pátria Együttes is.

A fesztivál különleges kalandtúrákat is kínál. Szombaton a kerékpár szerelmesei a Tó-vidék Tekergő kincskereső túráján csapatokba szerveződve kerekezhetik körbe a Tisza-tó vidékét, miközben az izgalmas feladatok megoldásaiért tallérokat gyűjthetnek és válthatnak igazi kincsekre. A játékos kedvűekről sem feledkeznek meg a szervezők: szombaton, a fesztiválon bemutatkozó egyesületek tagjaiból és tanyagazdákból álló csapatok az Égigérő Játékban földön és vízen folytatott látványos csatába indulnak a vízibicikliből kialakított hétfejű sárkány ellen, Rózsakirálylány megmentéséért. Vasárnap a Csodálatos vízi karavánnal tartva szintén kincskereső túrára indulhatnak az izgalmat kereső csónakázók: a kincseket a Tisza-tavon kiépített állomások rejtik, melyeket kalandos úton lehet beszerezni.

A fesztivál és a strand (mely a fesztivál helyszínének része) a teljes hétvége alatt ingyenesen látogatható.

A II. Tó-vidék Fesztivált a sarudi Wesselényi Miklós Szabadidős Egyesület Európai Uniós pályázati forrásból rendezi meg. A rendezvény célja felhívni a lakosság és a Tisza-tó turisztikai régióban nyaralók figyelmét a vidéki életmód fenntarthatóságának jelentőségére.

A fesztivál részletes programja és nevezés a kalandtúrákra megtalálható a www.tovidekfesztival.hu honlapon.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.