Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2014. Július 18. 10:26, péntek | Helyi

Zöld SZTK és a patkányok (DSTV videóval)

Zöld SZTK és a patkányok (DSTV videóval)

Megközelítőleg 400 patkányt sikerült likvidálni a Zöld SZTK környékéről, a helyzet javul, de még koránt sincs közel a megoldás.

A Zöld SZTK a senki földje, nem is a földje, az épülete. Valaha a vasmű támogatásával a városnak épült, aztán egy laza tollvonással magánkézbe került.

Ezt a döntést elég sokáig vizsgálta a rendőrség az akkori összes, a döntést megszavazó elsősorban mszp-s képviselőt begyanúsítva , rabosítva, vagyonait zár alá helyezve.... Azt vizsgálták, hogy okoztak-e kárt azzal a városnak, hogy eladták magánszemélyeknek a rendelőt, amit majd a város ( kórház) visszabérelt szinte azonnal.

A nyomozás végén a vádakat ejtették, az első magántulajok sincsenek már a képben, csak a rommá vált rendelő maradt, meg egy láthatatlan cég, ami nem akarja sem eldózerolni, sem rendbe tenni, sem eladni, de még azt sem engedi meg, hogy a város a saját pénzén kitakarítsa, és lezárja az épületet.

Az csak mintegy zárójeles megjegyzés, hogy a magántulajdon szentségének kellenének valahol korlátai lenni. Meg pedig abban az esetben, ha a tulajdonos közveszélyt okoz a hanyagságával. Ám a jogszolgáltatás útjai rettentő mód zötyögősek, így ahogy Cserna Gábor, polgármester a Zöld SZTK körrnyéki bejáráson elmondta, a tulajdonosok vagy nem válaszolnak, vagy elutasító válaszokat küldenek, de ez nem fog így menni tovább...

Az okokat firtatva körvonalazódott, hogy olyan helyzetet kívánnak teremteni a tulajdonosok, amivel a romhalmazukat majd aranyáron kénytelen megvenni a város.

Azaz nem nélkülöz minden alapot az a feltételezés,hogy akár búsás haszon reményében teremtenek a közösség számára elviselhetetlen körülményeket.

Bár lehet, hogy azért akarják majd feljebb srófolni a düledező építmény árát, mert az afrikai árváknak szeretnének segíteni.

De ha más szempontok is a valóságosak, az a lényegen mit sem változtat... Egy normális befektető erre az ingatlanra egy forintot nem költene, legfeljebb annak éri meg, aki sóval hintené fel a helyét. Utána pedig emlékművet állítana az elhibázott döntésnek.

A bejáráson részt vevő Iván László közgyűlési képviselő-jelölt elmondta, hogy szívügyének tekinti a Zöld SZTK épületének maradványát, s nem áll meg a patkánymentesítésnél, s addig jár a hivatalok nyakára, amíg megoldást nem találnak a hanyag tulajdonos ellen.

Cserna Gábor, ehhez neki minden támogatást megígért.

Az épület egyébként tárva nyitva, ugyan hivatalosan nem szabad bemenni, mert a rohadt, bűzös, koszos, hulladéktemető magán tulajdonban van. Egyébként hozzá kell tenni, hogy amúgyis csak a kalandvágyóknak van gyomra ahhoz, hogy védő-felszerelés nélkül oda betegye a lábát.

Addig eljutottak, hogy legalább a patkányok érzik magukat pocsékabbul, nem a Táncsics Mihály utcában lakók. De a történet, ahogy látszik, folytatódik...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 16:30, vasárnap | Helyi

Tömegkarambol az M7-en

Kiderült, mi okozta az M7-en a halálos tömegkarambolt Egy ember meghalt, több tucat autó megsérült a rossz látási viszonyok miatt.

2024. Február 25. 14:22, vasárnap | Helyi

Fontos két pontot szerzett a Vasas Dunaújvárosban

A Vasas 29-27-re győzött a Dunaújváros vendégeként a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.

2024. Február 17. 15:53, szombat | Helyi

Dunaújvárosban nyert a Csíkszereda

Az SC Csíkszereda esélyeshez méltón győzött 8-1-re Dunaújvárosban a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.

2024. Február 10. 11:25, szombat | Helyi

90 év szép idő

Tamaskovits Sándorné, Vilma néni február első napján ünnepelte 90. születésnapját – ez alkalomból Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő látogatta meg őt a Barátság úti idős otthonban.