Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat Pakson
2013. Október 11. 16:52, péntek | Helyi

Nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat Pakson

Országos gyakorlat keretében, október elején egy esetleges nukleáris katasztrófa elhárítására készültek fel a szakemberek. Szerdán Pakson összevont terepgyakorlatot tartottak a rendvédelmi szervek munkatársai.

Leállt az egyik fukusimai reaktor hűtése, halászok tiltakoznak a szivárgások miatt
2013. Július 25. 08:11, csütörtök | Külföld

Leállt az egyik fukusimai reaktor hűtése, halászok tiltakoznak a szivárgások miatt

Csütörtökön rövid időre leállt a Fukusima-1 atomerőmű egyik reaktorának hűtése, miközben halászok tiltakoztak a létesítményt üzemeltető TEPCO energiavállalatnál a közelmúltban történt radioaktív szivárgások miatt.

2012. Május 17. 07:09, csütörtök | Külföld

Kína megtorlással fenyegeti Észak-Koreát

Peking csendesen arra ösztökéli Phenjant, hogy mondjon le harmadik atomkísérletéről – közölte két forrás, amely ismeri a zárt ajtók mögötti kétoldalú tárgyalások tartalmát, de még nem derült ki, hogy reagál erre Phenjan

2012. Május 14. 14:09, hétfő | Külföld

Csökkenteniük kell az áramfogyasztást

A japán kormány arra kéri a szigetország középső és nyugati részének háztartásait és vállalatait, hogy 20 százalékig terjedő mértékben csökkentsék áramfelhasználásukat a nyári időszakban.

2012. Május 03. 07:11, csütörtök | Külföld

Berepült egy greenpeace-es az erőmű területére

Sárkányrepülővel repült be egy tiltakozó a Bugey nukleáris központba. A rendőrség letartóztatta az érdekes módon tiltakozó aktivistát.

2012. Április 19. 14:11, csütörtök | Külföld

Európát is elérheti a rakéta

India első ízben hajtott végre csütörtökön kísérletet nagy hatótávolságú rakétával, amely képes mélyen behatolni Kína területére, vagy elérni akár Európát is.

2012. Március 26. 07:03, hétfő | Külföld

Obama megfenyegette Észak-Koreát

Barack Obama amerikai és Ri Mjong Bak dél-koreai elnök vasárnap egyaránt úgy ítélte meg, hogy Észak-Korea fegyverkezési célból kíván műholdat felbocsátani a közeljövőben, s követelték, hogy tegyen le erről.

2012. Március 15. 14:05, csütörtök | Belföld

Elismerően nyilatkoztak a paksi erőfeszítésekről

Elvégezte a paksi atomerőműben végrehajtott stresszteszt alapján összeállított nemzeti jelentés felülvizsgálatát az EU által delegált munkacsoport.

2012. Február 20. 14:09, hétfő | Külföld

Több mint négyezren kaptak magasabb sugárdózist

Több mint négyezer ember kapott az átlagosnál nagyobb sugárdózist az egy évvel ezelőtti japán földrengésben és szökőárban megrongálódott fukusimai atomerőmű környékén – közölték hétfőn a fukusimai egyetem szakértői.