Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Február 22. 23:30, vasárnap | Helyi sport
Forrás: kohaszkezi,hu

Vereség, amely felért egy győzelemmel

Vereség, amely felért egy győzelemmel

28-22-re kikapott ugyan, de vastaps kísérte együttesünket a Győr elleni mérkőzés után. Bő háromnegyed óráig ikszre álltunk a címvédővel, nagyot küzdöttünk, de a hajrát a vendégek bírták jobban.

bajnok és BL-győztes Győr ellen lépett pályára ma este hat órától csapatunk a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Együttesünk nem a legjobb előjelekkel várta az összecsapást, hiszen a hét derekán sima vereséget szenvedett a Ferencvárostól, s mint azt Mátéfi Eszter elmondta, ahhoz, hogy jól tudjanak szerepelni a Rába-parti zöld-fehérek ellen, nem csak játékban, hanem hozzáállásban is komoly előrelépés kell csapatától.

Parádés első félidő

A Kohász kézilabdázói pedig úgy kezdték a találkozót, ahogy azt minden hazai drukker remélte, már az első percekben tudatosították a vendégekkel, hogy nem számíthatnak könnyű mérkőzésre. Triscsuk és Bulath találataira ugyan Bódi kétszer válaszolt, ám TRiffa védését követően újra Bulath, majd Ferling villant, s máris 4-2-es hazai előnyt mutatott a sportcsanrok új eredményjelzője. A Győr persze jó csapat, s ezt bizonyította is, hornyák, majd Kovacsics lőtt szépen a Kohász kapujába, de a mieinket sem kellett félteni sőt, a kiválóan védekező Vincze labdaszerzései után Ferling, majd ő maga volt a végrehajtó, így a játékrész derekán, 7-5-ös dunaújvárosi vezetésnél időt kellett kérnie a vendégeknek.
Hosszu ziccerénél megvolt az esély arra is, hogy hárommal meglépjen a Kohász, ehelyett újra a győriek pillanatai következtek, akik Hornyák, majd Bódi találataival egalizáltak, de a vezetésre nem volt esélyük, mert Triscsuk keze ismét elsült, s ez ellen a kapuba csereként beállt, dunaújvárosi nevelésű Csapó Kyra sem tudott mit tenni (9-8). A közönség fergeteges hangulatban hajszolta a Kohász játékosait, akik hallatlan lelkesedéssel küzdöttek, ismét megléptek két góllal, s akkor sem estek kétségbe, mikor innen fordított az ETO, s Bulath bombájával egalizálni tudtak (12-12).
Kovacsics ellen viszont nem találta az ellenszert együttesünk ebben az időszakban: a félidő hajrájában a győriek fiatal irányítója akcióból, valamint hetesből sem tudott hibázni, de a továbbra is példásan küzdő Kohász tartotta a lépést neves ellenfelével, így a félidei szünethez érve csak egy góllal állt jobban a Győr gárdája (16-17).

Győri hajrásiker

A térfélcserét követően a norvég válogatott Grimsbö állt a győriek kapujába, ám az első percek nem róla, hanem Víg Vivienről szóltak, aki egymás után három védéssel jelezte, hogy hosszú sérülése után újra lehet rá számítani. Persze a vendégek hálóőre is állta a sarat, de Bulath és Azari mégis túljárt az eszén, így a 35. percben újra Kohász-vezetésnek örülhetett a lelátók dunaújvárosi érzelmű része (18-17). Hatalmas csata dúlt a pályán a folytatásban is, mindkét gárda elővette legjobb védekezését, így alig-alig tudtak gólokat szerezni a felek. A játékrész derekára így is fordított, majd két fával "ellépett" a Győr, ám erre is volt válasza a mieinknek, akik Ferling és Triscsuk találataival egyenlítettek, így a 46. percben újra időt kellett kérnie a győri szakvezetésnek (20-20).


A kapusok továbbra is brillíroztak mindkét oldalon, ám Löke gyors indításból szerzett góljánál már Vígnek sem volt esélye, időt is kért Mátéfi Eszter, mert úgy tűnt, hogy megakadtak támadásban tanítványai. Kapusát lehozva próbálta megbontani a vendégek remek védelmét a hazai csapat, de rosszul jött ki belőle, mert Bódi az üres kapuba lőtt, ráadásul Bulathot ki is állították az olykor sokat szidott játékvezetők, s ezt könyörtelenül kihasználta a vendégcsapat, mely az 50. percre tovább növelte előnyét (20-23).


A hatalmas csatában fogyni látszott a mieink ereje, egyre több pontatlanság csúszott a játékba, ami egy Győr-szintű csapat ellen sajnos nem fér bele, s ez a véghajrában meg is látszott az eredmény alakulásán. Az eladott, rosszul ellőtt labdákból azonnal átrobogott csapatunkon a zöld-fehér alakulat, mely hét góllal is elhúzott, s bár a véghajrában kicsit sikerült kozmetikázni az eredményen, a győriek győzelmét az utolsó percekben már nem fenyegette veszély (22-28). A hazai drukkereket ez cseppet sem zavarta, állva köszönték meg a Kohász kézilabdázóinak a ma nyújtott remek teljesítményt: mert ki lehet kapni egy jobb csapattól, ám nem mindegy, hogy milyen játékkal, milyen hozzáállással. Ma egyikre sem lehetett panasza senkinek.

Remek hozzáállással

A vereség ellenére elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményéről Mátéfi Eszter vezetőedző is, aki elsősorban tanítványai hozzáállásával, védekezésével lehetett elégedett.
- Ma újra a szebbik arcunkat mutattuk, s azt a játékot nyújtottuk, aminek köszönhetően ott vagyunk a bajnokság élmezőnyében. Sajnálom, hogy az utolsó tíz percben el tudott húzni az ETO, mert ötven percig teljesen nyílttá tudtuk tenni a találkozót. A védekezésünk nagyon jó volt, kiváló hozzáállással játszottuk végig a találkozót, egy rossz szavam nem lehet a lányokra, mert hatvan percen keresztül remekül küzdöttek.

DKKA – Győri Audi ETO KC
22-28 (16-17).

DKKA: Triffa, Vincze 2, Bulath 5, Ferling 4, Takács D. 1, Triscsuk 7, Hosszu. Csere: Víg (kapus), Berta 1, Azari 2, Gera, Takács B., Kamper, Rádl. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Győri Audi ETO KC: Herr, Bódio 6, Litre, Löke 6, Szeny 1, Kovacsics 7, Szepesi. Csere: Csapó, Grimsbö (kapusok), Hornyák 4, Müller 1, Korsós 1, Agilar 1, Knedlikova 1. Vezetőedző: Ambros Martín.

Kategória:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.