Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2014. November 15. 08:56, szombat | Helyi sport

A Fradi is meghajolt

A Fradi is meghajolt

A mérkőzés első és utolsó gólját a Ferencváros szerezte, de közben négyet vágott ellenfelének csapatunk, mely a fővárosban aratott magabiztos győzelmével erősítette meg első helyét a MOL Liga tabelláján.

FTC – Dab.Docler 2-4 (0-0, 1-4, 1-0)
Dab.Docler: Sevela – Pozsgai, Hüffner (1), Papp, Azari 1, Szappanos, Martine (1), Mestyán, Peterdi, Galanisz, Pavuk 1, Nagy, Erdélyi, Szepessy, Gröschl (1), Kiss Á. 1, Hruby, Dörök, Kovács 1, Magosi, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

A Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta szereplését csapatunk ma este MOL Ligában. Ugyan Acélbikáink magabiztosan vezetik a liga tabelláját, nehéz találkozó várt rájuk a válogatott szünetben két remek légióssal erősítő zöld-fehérek otthonában.

Hiába a Fradi előnye

A mérkőzés első helyzete ugyan a mieink előtt adódott, mégis a hazaiak kezdték valamivel erősebben a nyitó harmadot, ahol Sevelának két-három alkalommal is védenie kellett az első öt-hat percben. Ezt követően valamelyest kiegyenlítődött a játék képe, ám Magosi, majd Galanisz kiállításai alatt újra védekeznie kellett az Acélbikáknak, akik szerencsére sikerrel megúszták kapott gól nélkül a kritikus időszakot. A harmadból hátralévő időben akadt helyzete a mieinknek és a Fradinak is, de gól nem született, így egálból várták a csapatok a folytatást.

A második felvonást újra erősebben kezdte a házigazda, s bár két-három perc után átvette az irányítást a DAB, mégis a zöldek szereztek gólt a frissen igazolt Guren révén, akinek nem túl erős lövését nagyon elnézte Sevela (1-0). Másfél perc sem kellett azonban Donald MacLean tanítványainak az egyenlítéshez, mert Pavuk egy egyéni akciót követően mattolta Marton kapust, így újra kezdődhetett minden elölről (1-1). Az egyenlítés után ráadásul gyorsan emberelőnybe kerültek az Acélbikák, s bár ezt még nem tudták kihasználni, a következő fórból Azari már betalált, így a 32. percben már a DAB-nál volt az előny (1-2).

Végül biztos siker

A második dunaújvárosi találat láthatóan meg is zavarta a Ferencvárost, mely a 36. percben újabb emberhátrányban, nem sokkal később pedig már kétgólos hátrányban volt, miután Gröschl passzába Kiss Ákos ért bele gólt érően (1-3). Ezzel szerencsére még nem volt vége a mieink jó szériájának, hiszen Martine remek passzát Kovács Viktor váltotta újabb találatra a 40. percben, így a harmadik etap előtt már tetemes előnynek örülhettek a dunaújvárosi drukkerek (1-4).
A Fradi ellen azonban még ekkor sem mehet senki biztosra, s ez igazolták is a zöld-fehérek, hiszen Borbás góljával már a 43. percbe szépítettek (2-4), majd ezt követően nagy elánnal támadták Sevela ketrecét, szerencsére hiába, mert Acélbikáink hálóőre minden fővárosi próbálkozást hárított. Az 52. percben még egy emberhátrányt át kellett vészelnie a mieinknek, akik könnyedén védekezték ki a Fradi újabb fórját, majd az utolsó 5-6 percben eldugta a korongot a házigazdák elől, így előnyét megtartva végül 4-2-es győzelmet aratott, ami egyben azt is jelentette, hogy immáron kilenc ponttal vezetnek a második helyezett Miskolc előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.