Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Szeptember 12. 07:25, hétfő | Helyi sport

Az Acélbikálk menetelnek

Az Acélbikálk menetelnek

Az első harmadban még akadozott a gépezet, ám a folytatásban már a játék minden elemében jobbak voltunk a vendég Steaua csapatánál, így teljesen megérdemelt, 6-1-es sikerrel folytattuk a MOL Liga küzdelemsorozatát.
Dab.Docler – Steaua R

Nagy hazai rohamokkal indult a találkozó, s szerencsére nem is kellett sokat várni az első gólra sem, melyet szappanos erőszakosságának is köszönhetően Pozsgai szerzett a harmadik perc derekán (1-0). A gyors gól után sem csökkentett lendületén csapatunk, mely valósággal kapujához szögezte ellenfelét, s úgy tűnt, hogy hamar szeretné lerendezni a három pont sorsát.
A vendégek azonban nem adták fel a küzdelmet, s a 9. percben emberhátrányban is két ziccerig jutottak, majd a második bukaresti helyzet utáni hazai kiállítást szinte pillanatok alatt kihasználva ki is egyenlítették az állást (1-1). Az egalizáló találat után láthatóan meg is zavarodott csapatunk, melynek nem sikerült fogást találnia ellenfelén, s bár helyzete még így is akadt egy-kettő, az újabb gólra már nem nagyon volt esély, így az első szünetre 1-1-es állással vonultak a csapatok.

Biztos siker, Azari-négyessel

A második etap elején újra azt a hazai csapatot látták jégen az Acélbikák szurkolói, melyet korábban is szerettek volna látni, hiszen a mieink egyre nagyobb fölényben játszva űzték-hajtották vetélytársukat, s a 32. percben, Azari beleérős találatával végre ismét magukhoz ragadták a vezetést (2-1). A fáradó, s egyre többet szabálytalankodó bukarestieket szappanos hozta még nehezebb helyzetben egy sikeres szóló végén a 34. percben, s az ekkor már nyomaszó fölényben játszó Acélbikák akár még tovább növelhették volna előnyüket, ám a remekül védő Catrinoi, illetve a kapuvas többször is kisegítette a román csapatot, ám így is nyugodtan várhattuk a záró felvonást (3-1).
Melyben nem sokat változott a játék képe, ugyanis az Acélbikák továbbra is nagy fölényben voltak, míg a Steaua csak olykor-olykor tudott eljutni Sevela ketrecéig, ám hálóőrünknek akkor sem okozott túl sok gondot a helyzetek semlegesítése. A fölény a 45. percben érett újra góllá, mikor Azari emberelőnyös találatával sikerült tovább növelni előnyünket, ám ezzel még nem volt vége "kilencvenesünk" villogásának, hiszen az 51., majd az 53. percben is betalált a bukaresti kapuba, végleg eldöntve ezzel a találkozót (6-1). Az utolsó percek már túl sok izgalmat nem hoztak, s bár helyzet még így is bőven akadt a mieink előtt, újabb gólt már nem sikerült szerezni, így az első harmadban még szoros mérkőzést nagyon simán nyerte együttesünk, mely két fordulót követően százszázalékos teljesítménnyel áll a tabella második helyén.

Csak két harmad tetszett

A találkozó után természetesen kíváncsiak voltunk Stephan Lundh vezetőedző véleményére is, s mint azt a svéd szakember elárulta, csak a második és harmadik harmaddal lehetett ezúttal elégedett.
- Bár góllal kezdtük a mérkőzést, rossz felfogásban játszottunk az első harmadban, keveset és lassan korcsolyáztunk, s a lövések száma sem közelítette meg az elvártat. A második harmadra azért újra felpörögtünk, s ekkor, valamint a harmadik felvonásban már olyan tempót tudtunk menni, ami ellen már nem volt ellenszere a Steaua csapatának. Végre sikerült emberelőnyös gólokat is szereznünk, ám a sebesség növelésén, valamint a játék pontosításán még dolgoznunk kell.

Forrás: http://dabdocler.hu/hirek/20110911-steaua/

fotó: Kismoni László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink