Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Február 15. 07:15, vasárnap | Helyi
Forrás: kohászkezi

Búcsú a kupától- képekkel

Búcsú a kupától- képekkel

Kettős vereséggel búcsúzott az EHF Kupától csapatunk, mely hazai pályán sem tudta legyőzni a Rosztov Don gárdáját.

továbbjutásra nem volt esély, a győzelemre igen, de hiába küzdött jól, túl sokat hibázott együttesünk, így végül 28-29-es vereséget szenvedett.

Nehéz helyzetben, kilencgólos hátrányból várta a Rosztov Don elleni EHF Kupa nyolcaddöntő dunaújvárosi visszavágóját csapatunk. Mátéfi Eszter vezetőedző a találkozó előtt azt várta tanítványaitól, hogy adjanak ki magukból mindent, s bármi is lesz a meccs, illetve a párharc végeredménye, emelt fővel tudjanak lejönni a pályáról. Ez végül megvalósult, de sajnos a küzdés végül nem ért győzelmet. Lássuk, hogy miért.

Futás utánuk

Azt már az összecsapás előtt tudtuk, hogy a Rosztov egy nagyon jó csapat, s ezt sajnos rögtön kezdés után bizonyította is az orosz bajnokság listavezetője, mely gyorsan támadott, keményen védekezett, így az első öt perc végén már 3-1-es vendégelőnyt mutatott a Dunaújvárosi Sportcsarnok vadonatúj eredményjelzője. Bulath sikeres hetese ekkor még felhozta egyre a Kohászt, ám a következő öt perc egyértelműen a vendégek elképzelései szerint alakult, köszönhetően leginkább annak, hogy sorozatban szóra el a labdákat együttesünk, s ezt Ilina büntette újabb gólokkal, így 11. percben már összesítésben tizenkét gól volt a mieink hátránya (3-6).
Ekkor viszont összeszedte magát Mátéfi Eszter csapata, mert Triffa több védést is bemutatott, míg az ellenfél kapuja előtt Ferling és Bulath volt pontos, így a játékrész derekára utolérte ellenfelét a DKKA (6-6). A vezetést azonban nem sikerült átvenni, mert két újabb eladott labdával száguldhatott a szélvészgyors orosz csapat, s jöhetett az első hazai időkérés (6-8). Ezt követően is sokat hibázott együttesünk, mely egymás után három gyors indítást ajándékozott ellenfele kezébe, de így is sikerült egalizálni, mert a védekezés azért működött, míg Bulath kíméletlenül értékesítette a megítélt heteseket (11-11). A szünetre azonban mégis a vendégek vonulhattak kétfás előnnyel, mert a játékrész hajrájában pontosabbak voltak a továbbra is sok labdát eladó Kohásznál, így a félidő végén 14-16-os Rosztov-előny miatt szomorkodhattunk.

Kár a hibákért

Amennyiben volt is valakinek halvány reménye arra, hogy valami csoda folytán innen is továbbjut együttesünk, az a második felvonás elején végleg lemondhatott erről, mert a Rosztov nagyon határozottan állt bele a második felvonás elejébe, s egymás után szerzett három találatával gyakorlatilag eldöntött minden nyitott kérdést (14-19). A továbbjutásról ekkor már lemondhattunk, ám a győzelemért még küzdenie kellett a Kohásznak, s játékosaink becsületére legyen mondva, hogy amit lehetett, megtettek azért, hogy legalább hazai pályán legyőzzék ellenfelüket.
A küzdésre semmi panasza nem lehetett a hazai drukkereknek, ám a rengeteg eladott labda miatt sokan bosszankodtak a lelátón is, mert hiába védekeztünk ki komoly munkával egy-egy orosz támadást, ha cserébe pár másodperc alatt vissza is adtuk az ellenfélnek a játékszert (20-24). A játékrész derekán azonban újra magára talált együttesünk, sorozatban három gólt lőtt, s újra teljesen nyílt lett a meccs (23-24). Egészen az oroszok időkéréséig, mert a rövid pauzát követően a vendégek is produkáltak egy 3-0-s periódust, amivel eldöntötték a mérkőzést is (23-27). Ennek ellenére becsülettel küzdött a Kohász, s az utolsó pillanatokban sikerült is felzárkóznia egy találatra, de a sok eladott labda megpecsételte sorsát, így végül kettős vereséggel búcsúzott a nemzetközi kupasorozattól (28-29).

Mestermérleg

Érthetően csalódott volt a találkozó után Mátéfi Eszter vezetőedző, aki elismerte, hogy a jobb csapat jutott tovább, ám amiatt igen szomorú volt, hogy nem sikerült legalább a hazai mérkőzést megnyernie együttesének.
- Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk legalább a párharc dunaújvárosi mérkőzését megnyerni. el kell ismerni, hogy a jobb csapat jutott tovább, teljesen megérdemelten, ugyanakkor ma volt esélyünk arra, hogy legalább a visszavágót megnyerjük, de nagyon sok volt az eladott labdánk, elsősorban ezért nem tudtunk legalább sikerrel búcsúzni az EHF Kupától.

DKKA – Rosztov Don
28-29 (14-16)

DKKA: Triffa, Ferling 6, Triscsuk 3, Takács B. 4, Vincze, Rádl, Azari 3. Csere: Víg, Nagy (kapusok), Bulath 6 (5), Kamper, Berta 1, Takács D., Gera 2, Hosszu 2, Ferenczy 1. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Rosztov Don: Gabisova, Mangarova 6, Punko 1, Ilina 6, Szlivinszkaja 2, Bulatovics 1, Bobrovnyikova 5. Csere: Barjaktarovics, Szkladcsikova (kapusok), Artamonova 3, Peredery 1, Petrova 1, Szvitanko, Sztyepanova, Avdekova, Borscsenko 3. Vezetőedző: Jan Leslie.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.