Városlista
2024. szeptember 29, vasárnap - Mihály

Hírek

2011. Február 22. 11:03, kedd | Helyi

Csütörtök: ismét rendkívüli közgyűlés.

Csütörtök: ismét rendkívüli közgyűlés.

Cserna Gábor polgármester ismét rendkívüli közgyűlést hívott össze, ezúttal 2011. február 24-én 9 órára. A meghívó programja szerint 9 ügyben kell állást foglalnia és döntenie a testületnek. Közülük kiemelendő Dunaújváros 2011

A 2011. február 24-re összehívott rendkívüli közgyűlés napirendjén program szerint 9 előterjesztés szerepel. Zárt ülésen dönt a testület a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás munkaszervezete létszámának meghatározásáról, vezetőjének megbízásáról.

A nyílt ülésen tárgyalandó témák közt a város ez évi költségvetési rendeletének jóváhagyása a legfontosabb teendő. De most döntenek a képviselők a 2011. évi ivóvíz- és szennyvízdíjakról is. Az előterjesztésben foglaltak szerint a lakossági vízdíj 6,7%-kal, a szennyvízelvezetés és tisztítás együttes díja pedig 4,1 – 4,7%-kal emelkedne a múlt évihez képest.

A Béke tér déli részén van az egykori AFIT, ma Autó Formula Kft. telke, amelyen az Energott Kft. az önkormányzattal együttműködve 40 MW teljesítményű távhőtermelő csúcserőmű beruházását indítaná el, ha a tervnek zöld utat biztosít a közgyűlés.

A rendkívüli közgyűlés témái közt szerepel a Dunaújvárosi Főiskola és az önkormányzat együttműködésével megalakítandó Kézilabda Akadémia Közhasznú Kft. létrehozása, alapító okiratának elfogadása, az együttműködési megállapodások jóváhagyása.

Dönt a közgyűlés az önkormányzat és a főiskola közötti média-együttműködés koncepciójáról is. Az előterjesztés szerint ez a DSTV bevonásával jönne létre. A Kodály Zoltán út 2. számú volt bölcsőde bérletének felmondása, a Média Duna Invest Kft. telephelyének Derkovits utca 6. szám alá költözését, a főiskola korszerű TV stúdiójának közös használatát körvonalazza.

Téma lesz még a nyílt ülésen az Innopark Nonprofit Kft. támogatási kérelme, egy önkormányzati jelöltnek az ISD Dunaferr Zrt. felügyelő bizottságába való delegálásának ügye és a Vasmű úti nyilvános illemhelyen használati díj bevezetése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 17:31, péntek | Helyi

ELTŰNÉS MIATT KERESSÜK NAGY JÁZMINT

A dunaújvárosi rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.