Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Július 06. 09:20, kedd | Helyi

Egy telefon, két év

Egy telefon, két év

- Retardált barom az ilyen. – mondja az egyik megijedt várakozó nő, karjában gyermekével a városháza előtt. Mint már arról előző írásunkban beszámoltunk, tegnap bombariadó volt a dunaújvárosi polgármesteri hivatalba.

12.41-kor érkezett egy hívás a mentők központi számára, melyben közölték, bomba fog robbanni az önkormányzat épületében. A középkorú férfi valószínűleg a rendőrség számát akarta hívni, de oly ostoba volt, hogy összekeverte a telefonszámokat. Viszont a mentők haladéktalanul értesítették a rendőrséget, így azok négy percen belül már a helyszínen is voltak. Természetesen nagy erőkkel vonultak ki, hisz az emberélet megóvása mindenekelőtt fontos. A bombakutatók átvizsgálták az épületet, de robbanószert nem találtak.

 

Mint azt R. Szabó Ágnestől, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, nem olcsó játék az ilyen. Minden egyes bombariadó forintosítva is milliós károkat okoz az állampolgároknak, hisz ez az ő adóforintjukból kerül kifizetésre. Nem beszélve az erkölcsi kárról, hisz az ügyintézők addig sem tudtak az ügyfelekkel foglalkozni.

 

- A jogosítványomat kellett volna meghosszabbítatnom, és mostanra kaptam időpontot az okmányirodába. Most megint kérhetek egy másik időpontot, amit majd megint két hétre kapok. Az anyjával szórakozzon az ilyen! - mondja felindultságában a téren várakozó idősebb férfi.

 

Persze, mondhatjuk azt „olcsó játék hülye gyerekeknek", de egyrészt nem olcsó, másrészt nem is játék. A Büntető Törvénykönyv szerint a közveszéllyel fenyegetés komoly vétségnek számít, amit akár kettő év elzárással is lehet büntetni.

 

(l.z.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.