Városlista
2022. május 17, kedd - Paszkál

Hírek

2010. Július 06. 09:20, kedd | Helyi

Egy telefon, két év

Egy telefon, két év

- Retardált barom az ilyen. – mondja az egyik megijedt várakozó nő, karjában gyermekével a városháza előtt. Mint már arról előző írásunkban beszámoltunk, tegnap bombariadó volt a dunaújvárosi polgármesteri hivatalba.

12.41-kor érkezett egy hívás a mentők központi számára, melyben közölték, bomba fog robbanni az önkormányzat épületében. A középkorú férfi valószínűleg a rendőrség számát akarta hívni, de oly ostoba volt, hogy összekeverte a telefonszámokat. Viszont a mentők haladéktalanul értesítették a rendőrséget, így azok négy percen belül már a helyszínen is voltak. Természetesen nagy erőkkel vonultak ki, hisz az emberélet megóvása mindenekelőtt fontos. A bombakutatók átvizsgálták az épületet, de robbanószert nem találtak.

 

Mint azt R. Szabó Ágnestől, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk, nem olcsó játék az ilyen. Minden egyes bombariadó forintosítva is milliós károkat okoz az állampolgároknak, hisz ez az ő adóforintjukból kerül kifizetésre. Nem beszélve az erkölcsi kárról, hisz az ügyintézők addig sem tudtak az ügyfelekkel foglalkozni.

 

- A jogosítványomat kellett volna meghosszabbítatnom, és mostanra kaptam időpontot az okmányirodába. Most megint kérhetek egy másik időpontot, amit majd megint két hétre kapok. Az anyjával szórakozzon az ilyen! - mondja felindultságában a téren várakozó idősebb férfi.

 

Persze, mondhatjuk azt „olcsó játék hülye gyerekeknek", de egyrészt nem olcsó, másrészt nem is játék. A Büntető Törvénykönyv szerint a közveszéllyel fenyegetés komoly vétségnek számít, amit akár kettő év elzárással is lehet büntetni.

 

(l.z.)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 02. 08:03, hétfő | Helyi

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel kezdődnek az érettségik

Hétfő reggel országszerte kezdődnek az írásbeli érettségi vizsgák. Az első érettségi napon magyar nyelv és irodalomból középszinten mintegy 71 ezren, emelt szinten több mint 2200-an adnak számot tudásukról.

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 22. 05:00, péntek | Helyi

Csapadékosra fordul az időjárás

Több hullámban csapadék érkezik pénteken, zivatarveszély miatt az ország nagy részére figyelmeztetést is kiadtak. A hétvége további részében is sokfelé borús és hűvös idő várható

2022. Április 20. 06:00, szerda | Helyi

Eltemették Antall Józsefnét

Eltemették Antall Józsefné Fülepp Klárát Budapesten, a Fiumei Úti Sírkertben kedden.